ΓΔ: 2264.84 -1.33% Τζίρος: 125.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:55:41
Drone πάνω από θάλασσα
Φώτο: Drone πάνω από τη θάλασσα. Credit: Shutterstock

Επίθεση ουκρανικών drones στο ρωσικό λιμάνι Ταμάν με ζημιές σε υποδομές

Το λιμάνι Ταμάν στη Ρωσία δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drones, με εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές και πυρκαγιά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βενιαμίν Κοντράτιεφ. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για θύματα ή το μέγεθος των ζημιών.

Το λιμάνι Ταμάν στη Ρωσία έγινε στόχος επίθεσης από ουκρανικά drones, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις λιμενικές υποδομές, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη της περιφέρειας.

Ο Βενιαμίν Κοντράτιεφ ανέφερε ότι η επίθεση προκάλεσε και πυρκαγιά στην περιοχή. Δεν δόθηκαν ωστόσο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκταση των ζημιών ή το αν υπήρξαν θύματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία δεκαπλασίασε τη χρήση drones σε επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια

Η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερα από 800 drones κατά ουκρανικών λιμανιών το πρώτο τετράμηνο του 2026, έναντι 75 πέρυσι, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Ουκρανίας. Πάνω από 900 λιμενικές υποδομές και 177 πλοία έχουν υποστεί ζημιές.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικοί βομβαρδισμοί βυθίζουν στο σκοτάδι ουκρανικές περιφέρειες

Μαζικά ρωσικά drone χτύπησαν ενεργειακές υποδομές σε Ντνιπροπετρόφσκ και Ζαπορίζια, αφήνοντας τις περιοχές χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με την Ukrenergo. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, τονίζει ο περιφερειάρχης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με 500 drones και 40 πυραύλους

Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική επίθεση στην Ουκρανία με σχεδόν 500 drones και 40 πυραύλους, πλήττοντας κυρίως ενεργειακές και μη στρατιωτικές υποδομές, δήλωσε ο Ζελένσκι, καλώντας ΗΠΑ και Ευρώπη για αυστηρότερα μέτρα κατά της Μόσχας
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με drones και πυραύλους στην Κρεμεντσούκ της Ουκρανίας

Ρωσική αεροπορική επίθεση με drones και πυραύλους σημειώθηκε τη νύχτα στην Κρεμεντσούκ, προκαλώντας εκρήξεις. Η πόλη υπέστη διακοπές σε ρεύμα, θέρμανση και νερό, σύμφωνα με τον δήμαρχο και ουκρανικά μέσα.