ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 638.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ φωτογραφίζεται με σοβαρή έκφραση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Τραμπ κατά BBC: Ορίστηκε για τον Φεβρουάριο 2027 η δίκη για δυσφήμιση

Ομοσπονδιακός δικαστής όρισε για τον Φεβρουάριο 2027 τη δίκη του BBC, μετά την αγωγή του Ντόναλντ Τραμπ για δυσφήμιση και αποζημίωση 10 δισ. δολαρίων λόγω «παραπλανητικού» ντοκιμαντέρ.

Ομοσπονδιακός δικαστής όρισε για τον Φεβρουάριο του 2027 τη δίκη του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC για δυσφήμιση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί αποζημίωση ύψους 10 δισ. δολαρίων. Η υπόθεση αφορά ένα παραπλανητικό ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε από το κανάλι και, σύμφωνα με τον Τραμπ, έπληξε την υπόληψή του.

Λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2024, το BBC πρόβαλε αποσπάσματα της ομιλίας που είχε εκφωνήσει ο Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου 2021, τα οποία είχαν υποστεί μοντάζ με τρόπο που τον εμφάνιζε να καλεί τους υποστηρικτές του να επιτεθούν στο Καπιτώλιο. 

Τον Δεκέμβριο, ο Ρεπουμπλικάνος κατέθεσε αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντας, κατηγορώντας το βρετανικό δίκτυο για δυσφήμιση και παραβίαση νόμου περί εμπορικών πρακτικών. Ζητά αποζημίωση 5 δισ. δολαρίων για καθεμία από τις δύο κατηγορίες.

Οι δικηγόροι του BBC επιχείρησαν ανεπιτυχώς να απορρίψουν την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος δεν υπέστη ζημία, καθώς η ενημερωτική εκπομπή Panorama, όπου προβλήθηκε το μονταρισμένο υλικό, δεν μεταδίδεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο πρόεδρος του βρετανικού ομίλου, Σαμίρ Σαχ, απέστειλε επιστολή στον Τραμπ, ζητώντας συγγνώμη «για τον τρόπο με τον οποίο μονταρίστηκαν τα πλάνα», αλλά σημείωσε ότι «δεν υπάρχει νομική βάση για αγωγή».

Η υπόθεση είχε ήδη συνέπειες στο εσωτερικό του οργανισμού, καθώς παραιτήθηκαν πρόσφατα ο γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι, και η επικεφαλής του BBC News, Ντέμπορα Τέρνες.

Στο παρελθόν, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει απειλήσει ή καταθέσει αγωγές εναντίον πολλών δημοσιογραφικών οργανισμών στις ΗΠΑ, με ορισμένους από αυτούς να καταβάλλουν σημαντικά ποσά για τον τερματισμό των διώξεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το CNN αποκλείστηκε από επίσημη μετακίνηση του Τραμπ στις ΗΠΑ

Το CNN αποκλείστηκε από την αποστολή δημοσιογράφων στη μετακίνηση του προέδρου Τραμπ στο Τενεσί, παρά την προγραμματισμένη συμμετοχή του στη δημοσιογραφική κάλυψη του Λευκού Οίκου, όπως αναφέρει το ίδιο το μέσο.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Επανένταξη δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο αν το επιβάλουν τα δικαστήρια

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως ίσως επιτρέψει σε δημοσιογράφους του CNN, MS NOW και Politico να επιστρέψουν στον Λευκό Οίκο, αν δικαστήριο αποφανθεί ενάντια στην απαγόρευση που τους έχει επιβληθεί.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τα μεγάλα δίκτυα των ΗΠΑ σταματούν την κάλυψη Τραμπ, στηρίζουν CNN και Politico

Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα CBS, ABC, NBC και Fox σταματούν την κάλυψη του προέδρου Τραμπ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του CNN, MS NOW και Politico από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιοποιήθηκε.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απαγόρευσε σε CNN, MS Now και Politico την είσοδο στον Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την άμεση απαγόρευση πρόσβασης των CNN, MS Now και Politico στον Λευκό Οίκο, προειδοποιώντας για πιθανές αποκλεισμούς και άλλων ΜΜΕ, επικαλούμενος διαρκή μετάδοση ψευδών ειδήσεων σε βάρος του.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση Τραμπ για αποζημίωση

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε νέα προσφυγή του Τραμπ για αναίρεση καταδίκης του να πληρώσει 5,6 εκατ. δολάρια στη συγγραφέα Κάρολ για σεξουαλική επίθεση και δυσφήμηση, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μήνυση κατά Τραμπ για πώληση πρόσβασης σε αναρτήσεις στο Truth Social

Δύο αμερικανικά ΜΜΕ κατέθεσαν αγωγή στη Νέα Υόρκη κατά της πώλησης προνομιακής πρόσβασης στις αναρτήσεις του Τραμπ στο Truth Social, χαρακτηρίζοντας το σύστημα «διεφθαρμένο και αντισυνταγματικό».