ΓΔ: 2045.81 -0.54% Τζίρος: 253.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Στο 5,5% η ανάπτυξη της Ιρλανδίας που απειλείται από ένα «άτακτο» Brexit

Ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις η ανάπτυξη στην Ιρλανδία καθώς αναμένεται να φτάσει το 5,5% το 2019, όμως το υπουργείο Οικονομικών της χώρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ένα πιθανό «no deal» Brexit.

Επιβράδυνση της οικονομίας της Ιρλανδίας το 2020 αναμένεται να προκαλέσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Ιρλανδίας, αυξήθηκε η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2019 στο 5,5% ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για 3,9%, όμως ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία αναμένεται να απειλήσει την οικονομία της χώρας.

Το υπουργείο τόνισε ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά μόλις 0,7% το 2020 σε ένα σενάριο άτακτου Brexit από την Ε.Ε. στο τέλος Οκτωβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: Μείωση 8% σε 2.000 προϊόντα στο πλαίσιο συγκράτησης τιμών

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε μείωση τιμών 8% σε πάνω από 2.000 προϊόντα, στο πλαίσιο συνεργασίας κυβέρνησης, σούπερ μάρκετ και προμηθευτών για στήριξη των καταναλωτών.