ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κιρ Στάρμερ ομιλία
Ο Κιρ Στάρμερ σε ομιλία με φόντο τη βρετανική σημαία.

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής επικοινωνίας του Κιρ Στάρμερ

Ο Τιμ Άλαν, επικεφαλής επικοινωνίας του Κιρ Στάρμερ, παραιτήθηκε μετά την παραίτηση του συμβούλου Μόργκαν Σουίνι, εν μέσω κρίσης που συνδέεται με αποκαλύψεις για τον Πίτερ Μάντελσον και τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστιν.

Ο Τιμ Άλαν, διευθυντής Επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, υπέβαλε την παραίτησή του, μόλις μία ημέρα μετά την αποχώρηση του κορυφαίου συμβούλου Μόργκαν Σουίνι. Ο τελευταίος είχε επικαλεστεί την υποστήριξή του προς τον Πίτερ Μάντελσον, όταν είχε τεθεί θέμα διορισμού του στη θέση του πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουάσινγκτον.

Η διπλή αυτή παραίτηση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Κιρ Στάρμερ, ο οποίος αντιμετωπίζει κυβερνητική κρίση λόγω των αποκαλύψεων που αφορούν τον Πίτερ Μάντελσον και τις σχέσεις του με τον χρηματιστή και σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστιν.

«Αποφάσισα να παραιτηθώ για να επιτρέψω τον σχηματισμό νέου επιτελείου στο No10. Εύχομαι στον πρωθυπουργό και την ομάδα του κάθε επιτυχία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Άλαν που συνοδεύει την παραίτησή του.

Ο Τιμ Άλαν υπηρέτησε ως σύμβουλος του Τόνι Μπλερ από το 1992 έως το 1998, προτού ιδρύσει μία από τις σημαντικότερες συμβουλευτικές εταιρείες δημοσίων υποθέσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Σεπτέμβριο 2025 ορίσθηκε εκτελεστικός διευθυντής Επικοινωνίας στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Απορρίφθηκε η έρευνα κατά Στάρμερ, με απώλειες για Εργατικούς

Ο Κιρ Στάρμερ απέφυγε τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικής έρευνας για τον διορισμό του Πίτερ Μάντελσον ως πρέσβη στις ΗΠΑ, πυροδοτώντας αντιδράσεις για τους δεσμούς του Μάντελσον με τον Τζέφρι Έπστιν και κατηγορίες για αδιαφάνεια.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Το γραφείο Στάρμερ διαψεύδει τους ισχυρισμούς για Μάντελσον

Το γραφείο του Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισε την απαίτηση των Συντηρητικών για ψηφοφορία για τον διορισμό του Πίτερ Μάντελσον «απεγνωσμένο τέχνασμα», ενώ αύριο η Βουλή θα αποφασίσει αν θα ερευνηθεί αν παραπλανήθηκε το κοινοβούλιο.
Κιρ Στάρμερ στο δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Σοκαρισμένος και καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Τραμπ

Εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για το περιστατικό πυροβολισμών σε δεξίωση στην Ουάσινγκτον, δηλώνοντας ανακούφιση που ο Ντόναλντ Τραμπ και οι παριστάμενοι είναι ασφαλείς, ενώ καταδίκασε κάθε επίθεση κατά της δημοκρατίας.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στάρμερ απορρίπτει εκ νέου παραίτηση λόγω της υπόθεσης Μάντελσον στη Βρετανία

Ο Κιρ Στάρμερ απέρριψε ξανά την παραίτηση λόγω του σκανδάλου Μάντελσον, δηλώνοντας στη Βουλή ότι παραμένει αφοσιωμένος στην υπηρεσία της χώρας. Ο Μάντελσον απολύθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπστιν.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός πρωθυπουργός: Ανέλαβα ευθύνη για λάθος διορισμό Μάντελσον

Ο Κιρ Στάρμερ παραδέχτηκε ενώπιον της Βουλής το λάθος του να διορίσει τον Πίτερ Μάντελσον πρέσβη στις ΗΠΑ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και ζητώντας συγγνώμη για τους δεσμούς του Μάντελσον με τον Έπστιν.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στάρμερ σήμερα στο κοινοβούλιο για τις αποκαλύψεις Μάντελσον

Ο Κιρ Στάρμερ εμφανίζεται στη Βουλή των Κοινοτήτων προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κρίση μετά τα νέα στοιχεία στην υπόθεση Μάντελσον, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις για παραίτησή του λόγω της υπόθεσης Έπστιν.