ΓΔ: 2608.44 -0.59% Τζίρος: 320.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι

Μελόνι: Στηρίζω την αστυνομία καταδικάζω τα επεισόδια στο Μιλάνο

Η Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε μέσω διαδικτύου την αλληλεγγύη της στην ιταλική αστυνομία, μετά τα επεισόδια κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό, τονίζοντας τη συμβολή των Ιταλών και των εθελοντών για την επιτυχία της Χειμερινής Ολυμπιάδας.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε δημόσια την αλληλεγγύη της στις αστυνομικές δυνάμεις της Ιταλίας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό του Μιλάνου. Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, αναφέρθηκε στους ανθρώπους που εργάζονται για την ομαλή διεξαγωγή της Χειμερινής Ολυμπιάδας.

«Χιλιάδες Ιταλοί, τις ώρες αυτές εργάζονται για να πάνε όλα καλά, στην Χειμερινή Ολυμπιάδα. Πάρα πολλοί είναι εθελοντές, διότι επιθυμούν να ξεχωρίσει το Έθνος τους, να τύχει σεβασμού και θαυμασμού», έγραψε η Μελόνι.

Στην ανάρτησή της στο Instagram, η Ιταλίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχουν και εκείνοι που αντιτίθενται στους Αγώνες, προκαλώντας ζημιές και προσπαθώντας να δυσφημίσουν τη χώρα διεθνώς.

«Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί: οι εχθροί της Ιταλίας και των Ιταλών, οι οποίοι διαδηλώνουν "κατά των Ολυμπιακών Αγώνων", στέλνοντας τις συγκεκριμένες εικόνες στις τηλεοράσεις της μισής υφηλίου. Κάποιοι άλλοι έκοψαν και τα σιδηροδρομικά καλώδια, για να εμποδίσουν τις αναχωρήσεις των τρένων. Αλληλεγγύη, για μια ακόμη φορά, στις αστυνομικές δυνάμεις, στην πόλη του Μιλάνου, σε όλους όσους θα δουν να ακυρώνεται η δουλειά τους, από αυτές της συμμορίες εγκληματιών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμένο αυτοκίνητο βανδαλισμών
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις διαδηλωτών κατά της μετανάστευσης με αντιρατσιστές στη Γλασκώβη

Δεκαπέντε συλλήψεις έγιναν στη Γλασκώβη μετά από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αντι-μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών διαδηλωτών στο πάρκο Γκλάσκοου Γκριν. Η αστυνομία παρενέβη για να αποτρέψει περαιτέρω επεισόδια.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Δεν δικαιολογείται η βία κατά αστυνομικών μετά τον θάνατο Φακίρ

Η Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα γεγονότα στη Μπολόνια, ζητώντας διερεύνηση των ευθυνών για τον θάνατο του Φακίρ και τονίζοντας πως η βία κατά της αστυνομίας δεν δικαιολογείται. Ζήτησε βαθιά αναζήτηση της αλήθειας χωρίς προκαταλήψεις.
Βασιλική της Βενετίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βενετία σε ετοιμότητα για διαδηλώσεις λόγω άφιξης του πρέσβη Φερτίτα

Ο Αμερικανός πρέσβης Τίλμαν Φερτίτα έφτασε με το πολυτελές γιοτ του στη Βενετία, προκαλώντας διαμαρτυρίες λόγω των πολιτικών Τραμπ. Οι αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας εν όψει σημαντικού φεστιβάλ στην πόλη.
Σημαία Βολιβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Ξεσπούν οι πρώτες συγκρούσεις μετά την έκτακτη ανάγκη

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην Κοτσαμπάμπα μεταξύ αστυνομικών και αγροτών μετά την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, με χρήση δακρυγόνων και ρίψεις πετρών και δυναμίτη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ηνωμένα Έθνη κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Επεισόδια στη Γενεύη: Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας σε πορεία κατά της G7

Συγκρούσεις σημειώθηκαν κοντά στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, κατά διαδήλωση ενάντια στη G7. Διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα κατά της αστυνομίας, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο, κι επιτέθηκαν σε γραφεία, μεταξύ άλλων του ΟΗΕ και της ITU.
Αστυνομικοί στην Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Αστυνομία στο CHP και ένταση ανάμεσα σε Κιλιτσντάρογλου και Οζέλ

Ένταση και συγκρούσεις επικράτησαν στα γραφεία του CHP στην Άγκυρα μετά την καθαίρεση του Οζγκιούρ Οζέλ, με συμπλοκές μεταξύ υποστηρικτών του και του Κιλιτσντάρογλου. Η αστυνομία μπήκε με χρήση σπρέι πιπεριού.