ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
Κατεστραμμένη πολυκατοικία στο Κίεβο μετά από ρωσικό βομβαρδισμό, με παιδική τσουλήθρα στο προσκήνιο.

Ζελένσκι: Ενίσχυση αντιαεροπορικής άμυνας και επισκευή δικτύων ζητά η Ουκρανία

Ο Ζελένσκι ζήτησε επίσπευση ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας και επιδιόρθωσης υποδομών μετά από μαζικές ρωσικές επιθέσεις, ενώ προανήγγειλε αλλαγές προσωπικού όπου η άμυνα δεν ήταν αποτελεσματική.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας και την αποκατάσταση των δικτύων ηλεκτροδότησης και θέρμανσης, μετά τις μαζικές ρωσικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επανειλημμένες νυχτερινές επιθέσεις τον περασμένο μήνα, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους. Οι επιθέσεις αυτές άφησαν εκατοντάδες πολυκατοικίες χωρίς ρεύμα και, κυρίως, χωρίς θέρμανση, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους.

Ο Ζελένσκι έχει επανειλημμένα καλέσει τους Δυτικούς εταίρους του Κιέβου να ενισχύσουν την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας, προκειμένου να προστατευθούν οι πόλεις από τις επιθέσεις. Σημείωσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές προσωπικού στις περιοχές όπου η άμυνα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ιδιαίτερα έχει πληγεί η πρωτεύουσα, το Κίεβο. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, περισσότερες από 1.100 πολυκατοικίες παραμένουν χωρίς θέρμανση μετά την τελευταία επίθεση, που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη. Αν και η θερμοκρασία τη νύχτα έχει ανέβει ελαφρώς, αναμένεται να πέσει ξανά στους -8 βαθμούς Κελσίου.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι βοήθεια θα σταλεί στο Κίεβο από άλλες περιοχές της χώρας, τονίζοντας πως «όλοι στην Ουκρανία είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και πραγματικά βοηθούν το Κίεβο, πολλές κοινότητες αλλά και κρατικές εταιρείες στέλνουν πόρους».

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε τον δήμαρχο του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει λάβει αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο σύστημα θέρμανσης της πόλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρές ζημιές στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό βομβαρδισμό

Νυχτερινός ουκρανικός βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη, ο οποίος ανέφερε ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα και δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι στην περιοχή.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Θεμιτοί στόχοι οι ξένες δυνάμεις στην Ουκρανία για τη Ρωσία

Η Ρωσία προειδοποιεί πως κάθε ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων ή υποδομών στην Ουκρανία θα θεωρηθεί ως ξένη επέμβαση και νόμιμος στόχος, ενώ επαινεί τις προσπάθειες Τραμπ για ειρήνη, σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία διαφοροποίησε τις προμήθειες φυσικού αερίου

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει διαφοροποιήσει σημαντικά τις προμήθειες φυσικού αερίου μετά τις ρωσικές επιθέσεις, εξασφαλίζοντας αξιόπιστο εφοδιασμό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ έως το 2027 για ασφάλεια

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι στόχος είναι η Ουκρανία να ενταχθεί στην ΕΕ έως το 2027, τονίζοντας πως η ένταξη αποτελεί στοιχείο ασφαλείας για τη χώρα και ζητώντας την υποστήριξη των ευρωπαίων εταίρων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι σε ΗΠΑ: Χρειαζόμαστε ενίσχυση αντιαεροπορικών όπλων

Ο πρόεδρος Ζελένσκι τόνισε πως οι συμφωνίες για αντιαεροπορική άμυνα που έγιναν με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως, μετά τη ρωσική επίθεση σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις.