ΓΔ: 2330.93 -1.50% Τζίρος: 301.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:47:41
Σεργκέι Λαβρόφ ομιλία
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στη Ρωσία.

Λαβρόφ: Η Ουκρανία πίσω από απόπειρα δολοφονίας Ρώσου στρατιωτικού

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε την Ουκρανία για την επίθεση κατά του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ στη Μόσχα, λέγοντας πως στόχος ήταν το σαμποτάζ των ειρηνευτικών συνομιλιών. Ο Αλεξέγεφ νοσηλεύεται μετά από πυροβολισμούς.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την Ουκρανία για εμπλοκή στην απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Βλαντίμιρ Αλεξέγεφ στη Μόσχα. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η ενέργεια αυτή είχε στόχο να σαμποτάρει τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο αντιστράτηγος Αλεξέγεφ διακομίστηκε σε νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από επίθεση με πυροβολισμούς στη ρωσική πρωτεύουσα. Το περιστατικό αποτελεί το πιο πρόσφατο σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν σημειωθεί εναντίον υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων στη Ρωσία.

Όπως δήλωσε ο Λαβρόφ στη ρωσική τηλεόραση, "αυτή η πράξη τρομοκρατίας επιβεβαιώνει άλλη μια φορά τον προσανατολισμό του καθεστώτος (του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ) Ζελένσκι σε διαρκείς προκλήσεις, με στόχο να κάνει να ναυαγήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης". Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της Ουκρανίας για το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι ο Λαβρόφ δεν παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την κατηγορία περί ουκρανικής ευθύνης για την επίθεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρές ζημιές στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό βομβαρδισμό

Νυχτερινός ουκρανικός βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη, ο οποίος ανέφερε ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα και δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι στην περιοχή.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Επόμενος γύρος συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας ίσως στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε πως ο επόμενος γύρος συνομιλιών για την επίλυση του πολέμου με τη Ρωσία ίσως διεξαχθεί στις ΗΠΑ, με τις επόμενες συναντήσεις να σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αμπού Ντάμπι: «Παραγωγικές» οι συνομιλίες, συμφωνία για ανταλλαγή αιχμαλώτων

Ολοκληρώθηκαν στο Αμπού Ντάμπι οι διήμερες συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας-ΗΠΑ για τον πόλεμο. Ο Μπουντάνοφ τις χαρακτήρισε «εποικοδομητικές», ενώ ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ ανέφερε συμφωνία για νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων, την πρώτη μετά από πέντε μήνες, με τα ΗΑΕ να έχουν ρόλο διαμεσολαβητή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Starlink: «Κόπηκαν» οι κεραίες που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι στο μέτωπο

Ρώσοι παρατηρητές αναφέρουν ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα Starlink στο μέτωπο, μετά τα «μέτρα» Μασκ για μπλοκάρισμα μη αδειοδοτημένης χρήσης. Η Ουκρανία θέτει μητρώο και απενεργοποιεί μη επιβεβαιωμένα τερματικά.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Θεμιτοί στόχοι οι ξένες δυνάμεις στην Ουκρανία για τη Ρωσία

Η Ρωσία προειδοποιεί πως κάθε ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων ή υποδομών στην Ουκρανία θα θεωρηθεί ως ξένη επέμβαση και νόμιμος στόχος, ενώ επαινεί τις προσπάθειες Τραμπ για ειρήνη, σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ.