ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά σε εξωτερικό χώρο με πράσινο φόντο.

Ο Τραμπ δημοσιεύει βίντεο με το ζεύγος Ομπάμα ως πιθήκους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανάρτησε στο Truth Social βίντεο που απεικονίζει τους Ομπάμα ως πιθήκους, επιχειρώντας να παρουσιάσει αποδείξεις εκλογικής νοθείας του 2020. Το μονταρισμένο στιγμιότυπο εμφανίζεται για δύο δευτερόλεπτα.

Αντιδράσεις προκάλεσε βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social, το οποίο περιλαμβάνει μονταρισμένες εικόνες του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του, Μισέλ. Στο βίντεο, διάρκειας λίγο πάνω από ένα λεπτό, οι Ομπάμα εμφανίζονται για δύο δευτερόλεπτα με τα πρόσωπά τους τοποθετημένα σε σώματα πιθήκων, με φόντο τη ζούγκλα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για το ρατσιστικό υπονοούμενο.

Το βίντεο, που συγκέντρωσε περισσότερα από 3.500 «likes» νωρίς το πρωί, ισχυρίζεται πως παρουσιάζει "αποδείξεις" για νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020, τις οποίες ο Τραμπ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι του αφαιρέθηκαν αδίκως από τον Τζο Μπάιντεν.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, σχολίασε ότι πρόκειται για "ελεεινή συμπεριφορά εκ μέρους του προέδρου", καλώντας κάθε Ρεπουμπλικανό να την καταδικάσει. Το στιγμιότυπο με τους Ομπάμα και τα σώματα πιθήκων αναρτήθηκε και στο X από την υπηρεσία Τύπου του Νιούσομ.

Ο Μπεν Ρόουντς, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας και στενός συνεργάτης του Ομπάμα, αντέδρασε επίσης, επισημαίνοντας στο X ότι "οι Αμερικανοί του αύριο θα τιμούν με λατρεία τους Ομπάμα, ενώ θα μελετούν τον Τραμπ σαν ένα λεκέ στην ιστορία μας".

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αυξήσει τη χρήση παραποιημένων εικόνων και βίντεο στο Truth Social και σε άλλες πλατφόρμες, τόσο για να προβάλλει τον εαυτό του όσο και για να σατιρίζει ή να γελοιοποιεί τους αντιπάλους του. Πέρυσι, είχε δημοσιοποιήσει βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανιζόταν να συλλαμβάνεται και να φυλακίζεται, ενώ άλλο κλιπ έδειχνε τον επικεφαλής της Δημοκρατικής αντιπολίτευσης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, με ψεύτικο μουστάκι και σομπρέρο. Ο ίδιος ο Τζέφρις είχε καταγγείλει το περιστατικό ως ρατσιστικό μήνυμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσίευση βίντεο του Τραμπ με το ζεύγος Ομπάμα ως πιθήκους

Ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε στη Truth Social βίντεο που παρουσιάζει τους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα ως πιθήκους, ισχυριζόμενο νοθεία στις εκλογές του 2020 και περιλαμβάνει προσβλητικό μοντάζ δύο δευτερολέπτων.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ επιτίθενται στο Ιράν: Όλες οι σημαντικές εξελίξεις

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολά Αλί Χαμενεΐ, σκοτώθηκε σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Ισραήλ, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ. Η Μέση Ανατολή βιώνει χάος, ενώ η Τεχεράνη απαντά με πυραυλικές επιθέσεις.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η ειρήνη διασφαλίζεται με ισχύ, όχι με κατευνασμό απειλών

Ο Αμερικανός πρέσβης Μάικλ Γουόλτς τόνισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η επιχείρηση Epic Fury στοχεύει στη μείωση απειλών από πυραύλους και ναυτικές δυνάμεις, διασφαλίζοντας ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δηλώνει πως ο Χαμενεΐ πέθανε, χωρίς ιρανική επιβεβαίωση

Ο Τραμπ υποστήριξε πως ο Χαμενεΐ είναι νεκρός μετά από αμερικανικά και ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν, χωρίς να υπάρχει επίσημη ιρανική επιβεβαίωση. Τόνισε πως οι επιθέσεις θα συνεχιστούν έως ότου επιτευχθεί ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θεωρεί αληθείς τις αναφορές για τον θάνατο του ηγέτη του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο NBC News πως θεωρεί αξιόπιστες τις πληροφορίες που θέλουν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, να έχει πεθάνει, επισημαίνοντας ότι "είναι σωστή εκδοχή".