ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Το Κρεμλίνο της Μόσχας

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τα σενάρια για σχέσεις του Επστιν με Ρωσία

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει φήμες περί σχέσεων του Επστιν με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες ως αναπόδεικτες. Η Πολωνία ανακοίνωσε έρευνα για πιθανές επιπτώσεις στη χώρα.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι «δεν θέλει να ξοδέψει χρόνο» απαντώντας σε ερωτήσεις για αναπόδεικτους ισχυρισμούς που προέρχονται από δυτικά μέσα ενημέρωσης και τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, σχετικά με το ενδεχόμενο ο Τζέφρι Επστιν να είχε διασυνδέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Τζέφρι Επστιν έχει καταγραφεί κυρίως ως σεξουαλικός εγκληματίας, με ένα εκτεταμένο δίκτυο εκμετάλλευσης γυναικών και ανηλίκων. Ωστόσο, στον δυτικό Τύπο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που εξετάζουν ενδεχόμενες σχέσεις του με υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής εξουσίας και της οικονομικής ελίτ.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, γνωστοποίησε την Τρίτη πως η Βαρσοβία θα διερευνήσει πιθανές διασυνδέσεις του Επστιν με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς και τις επιπτώσεις που μπορεί να είχαν για την Πολωνία.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πολωνός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ειδική ομάδα για να εξετάσει τις επιπτώσεις των εγκλημάτων του Επστιν στη χώρα και, κυρίως, το ενδεχόμενο εμπλοκής του με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, «όλο και περισσότερα στοιχεία, όλο και περισσότερες πληροφορίες και όλο και περισσότερα σχόλια στον παγκόσμιο Τύπο, όλα οδηγούν στην υποψία ότι αυτό το πρωτοφανές παιδοφιλικό σκάνδαλο συνοργανώθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αυξανόμενη πιθανότητα οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να συνοργάνωσαν αυτήν την επιχείρηση είναι εξαιρετικά σοβαρή για την ασφάλεια του πολωνικού κράτους», επισημαίνοντας τον κίνδυνο κατοχής ενοχοποιητικού υλικού για εν ενεργεία ηγέτες.

Όταν ρωτήθηκε από το Reuters σχετικά με τις δηλώσεις Τουσκ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: «Θα ήθελα να αστειευτώ για τέτοιους ισχυρισμούς, αλλά ας μην χάνουμε τον χρόνο μας».

Ρώσοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι φήμες για δεσμούς μεταξύ του Επστιν και των σοβιετικών ή ρωσικών μυστικών υπηρεσιών διακινούνται για να αποσπάσουν την προσοχή από το σκάνδαλο, το οποίο, όπως λένε, ανέδειξε την υποκρισία ισχυρών προσώπων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Σύμφωνα με φακέλους που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η Ρωσία αναφέρεται χιλιάδες φορές. Παράλληλα, μέσα ενημέρωσης και bloggers διακινούν σενάρια που συνδέουν τον Επστιν είτε με τη Mossad είτε με τη CIA.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν παρουσιαστεί τεκμηριωμένα στοιχεία από μεγάλα διεθνή μέσα που να αποδεικνύουν σχέσεις του Επστιν με τις ρωσικές, ισραηλινές ή αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eutelsat-doryforoi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Πρωτοπαπάς: Πώς διασώθηκε η θέση της Ελλάδας στο διάστημα

Η Ελλάδα φέτος γιορτάζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος με νέες ειδήσεις και προγράμματα. Ο Χρ. Πρωτοπαπάς της Hellas Sat θυμάται πώς το ελληνικό «διαστημικό όραμα» ξεκίνησε ως «τρέλα» και έγινε εθνική επιτυχία από το 1994 και μετά.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η πώληση ρωσικών πετρελαιοειδών στις ΗΠΑ τροφοδοτεί τον πόλεμο

Ο Ζελένσκι καταδίκασε τη συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για το ντίζελ, λέγοντας πως είναι «επένδυση σε πόλεμο που πρέπει να σταματήσει» και πρόσθεσε ότι τα δώρα στον Πούτιν δεν βοηθούν την ειρήνη ούτε τον πολιτισμένο κόσμο.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης χτύπησαν δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν δεξαμενόπλοιο που προσπάθησε να περάσει τα Στενά του Ορμούζ από μη εγκεκριμένη διαδρομή, ενώ άλλο πλοίο στα ΗΑΕ υπέστη πυρκαγιά από άγνωστο βλήμα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε ρωσικό διυλυστήριο στην Ουχτά

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε το διυλιστήριο πετρελαίου στην Ουχτά, ιδιοκτησίας Lukoil, 1.900 χλμ. από τα σύνορα. Ο Ζελένσκι δήλωσε πως οι ουκρανικές απαντήσεις στις ρωσικές επιθέσεις είναι ακριβείς και αποτελεσματικές.
Αεροφωτογραφία Ισλαμαμπάντ
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Ανάπτυξη σημαντικών δυνάμεων στη Σ. Αραβία για άμυνα

Το Πακιστάν ανέπτυξε σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις και πόρους στη Σαουδική Αραβία για αμυντικούς σκοπούς, διευκρινίζοντας ότι το προσωπικό του δεν θα συμμετέχει σε επιθέσεις κατά των Χούθι, αλλά μόνο στην άμυνα.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν προσφέρει βοήθεια για τον τερματισμό της κρίσης με το Ιράν

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει για τη διευθέτηση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, σε συνάντηση με τον Ιρανό πρόεδρο Πεζεσκιάν πριν από περιφερειακή σύνοδο, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του Ιράν για τερματισμό της σύγκρουσης.