ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
Οι εθνικές σημαίες της Τουρκίας και της Αιγύπτου κυματίζουν ενάντια σε καθαρό μπλε ουρανό.

Η Αίγυπτος μπλοκάρει τη διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών Roblox

Η Αίγυπτος απαγόρευσε την πρόσβαση στο Roblox, επικαλούμενη προστασία ανηλίκων λόγω ακατάλληλου περιεχομένου. Το παιχνίδι έχει ήδη απαγορευτεί σε Ρωσία, Κατάρ, Τουρκία και Ιράκ, μετά από σχετικές εκκλήσεις γερουσιαστών.

Η Αίγυπτος προστέθηκε στη λίστα των χωρών που έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών Roblox, με την αρμόδια ρυθμιστική αρχή να επικαλείται λόγους προστασίας ανηλίκων.

Το Roblox έχει ήδη αποκλειστεί σε χώρες όπως η Ρωσία, το Κατάρ, η Τουρκία και το Ιράκ, ενισχύοντας τις ανησυχίες για το περιεχόμενό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής της Αιγύπτου, η απαγόρευση ακολούθησε εκκλήσεις γερουσιαστών για αυστηρότερο έλεγχο, καθώς θεωρείται ότι η πλατφόρμα περιλαμβάνει βίαιο ή ακατάλληλο υλικό για παιδιά.

Η γερουσιαστής Ουαλάα Χέρμες τόνισε ότι η υπερβολική χρήση του Roblox μπορεί να οδηγήσει σε «άγχος, εκφοβισμό και υποκίνηση βίας» μεταξύ ανηλίκων.

Τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, είχε ζητήσει αυστηρότερη νομοθεσία για την προστασία των παιδιών από κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων, χωρίς να θέτει συγκεκριμένο ηλικιακό όριο.

Εκπρόσωπος της Roblox δήλωσε στο AFP ότι η εταιρεία είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τις αιγυπτιακές αρχές ώστε «να προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα και να αποκαταστήσει γρήγορα την πρόσβαση» στην πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα, που αναπτύχθηκε από την αμερικανική Roblox Corporation, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν και να μοιράζονται δικούς τους εικονικούς κόσμους. Το Roblox είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ανήλικους, με περίπου 150 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας για το 2024, τέσσερις στους δέκα χρήστες ήταν κάτω των 13 ετών.

Η Roblox έχει δεχθεί κριτική για ανεπαρκή μέτρα προστασίας ανηλίκων, ειδικά έναντι σεξουαλικών αρπακτικών. Η εταιρεία έχει απορρίψει αυτές τις κατηγορίες, ανακοινώνοντας νέες δικλείδες ασφαλείας και ενισχυμένο γονικό έλεγχο τους τελευταίους μήνες.

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία παρουσίασε επίσης νέο σύστημα επαλήθευσης ηλικίας, το οποίο είναι πλέον υποχρεωτικό για την πρόσβαση στην ανταλλαγή μηνυμάτων στην πλατφόρμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγυπτιακή σαρκοφάγος χρυσή μάσκα
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Παρουσίαση δύο αναστηλωμένων τάφων 18ης δυναστείας στο Λούξορ

Αποκαλύφθηκαν στο Λούξορ δύο αναστηλωμένοι τάφοι από τη 18η Δυναστεία, με παραστάσεις καθημερινής ζωής και τελετουργιών. Ανήκουν στους θυροφύλακες του Ναού του Άμμωνα, Αμενχοτέπ και Σαμούτ, και βρέθηκαν το 2015.
ΦΒ Σταθμός Αγίου Χριστοφόρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρύδας (Όμιλος Κοπελούζου): Η ενέργεια είναι θεμέλιο ασφάλειας και ανάπτυξης

Ο Γιάννης Καρύδας τόνισε τη στρατηγική σημασία του έργου GREGY που συνδέει ηλεκτρικά Ελλάδα και Αίγυπτο, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως πύλη πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη, με εκτιμώμενα οφέλη άνω των 30 δισ. ευρώ σε 25 χρόνια.
Περιβαλλοντικές Υποδομές λογότυπο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΔΕΔΙΣΑ οργανώνει παζάρι ανταλλαγής παιχνιδιών στα Χανιά το 2026

Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) διοργανώνει Παζάρι Ανταλλαγής Παιχνιδιών στα Χανιά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026, προωθώντας την επαναχρησιμοποίηση και τη μείωση της σπατάλης μέσω της ανταλλαγής μεταχειρισμένων παιχνιδιών.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αθώωση 36χρονου αλλοδαπού για βιασμό ανήλικης

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αθώωσε 36χρονο Αιγύπτιο, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 12 χρόνια κάθειρξη για βιασμό 16χρονης Σύριας, η οποία κατήγγειλε ότι έμεινε έγκυος μετά την πράξη και εκβιάστηκε να μη μιλήσει.