ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γιατρός με tablet
Φωτο: Shutterstock

IMCAS: Αύξηση 95% στις αισθητικές επεμβάσεις ανδρών την περίοδο 2018-2024

Στο συνέδριο IMCAS στο Παρίσι, η ISAPS ανέφερε ότι οι αισθητικές επεμβάσεις σε άνδρες αυξήθηκαν 95% από το 2018 έως το 2024, ενώ οι μη χειρουργικές θεραπείες ανέβηκαν 116%.

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει η συμμετοχή των ανδρών στην αισθητική χειρουργική, όπως αναδείχθηκε στο παγκόσμιο συνέδριο του κλάδου (IMCAS) που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), την περίοδο 2018-2024 ο αριθμός των αισθητικών επεμβάσεων σε άνδρες αυξήθηκε κατά 95%, ενώ οι μη χειρουργικές θεραπείες, όπως ενέσεις και λέιζερ, σημείωσαν άνοδο 116% στους άνδρες ασθενείς.

Σε σύγκριση, οι αντίστοιχες αυξήσεις για τις γυναίκες διαμορφώθηκαν σε 59% και 55%.

Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη στη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική, υποδηλώνοντας μια αλλαγή στους κοινωνικούς κανόνες και μεγαλύτερη αποδοχή των αισθητικών επεμβάσεων από τους άνδρες, οι οποίοι πάντως αποτελούν μόλις το 16% του συνόλου των επεμβάσεων, σύμφωνα με ανάλυση που παρουσιάστηκε στο συνέδριο.

Οι προβλέψεις του κλάδου δείχνουν ότι η αγορά θα διατηρήσει μέση ετήσια ανάπτυξη 5% έως το 2030, ενισχυόμενη από την αυξημένη ζήτηση και τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

Ο ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί, κυρίως στις ενέσεις αλλαντικής τοξίνης (Botox) και υαλουρονικού οξέος, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το μισό της παγκόσμιας αγοράς αισθητικής ιατρικής και εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 9,6 δισ. ευρώ το 2025.

Όπως δήλωσε ο Λοράν Μπρον του IMCAS, «Έχουμε πραγματικά εισέλθει σε μια λειτουργία κατανάλωσης των αισθητικών επεμβάσεων, που πριν από 10 ή 15 χρόνια θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ ελιτίστικη».

Σύμφωνα με το IMCAS, οι γενιές Z και Millennials στρέφονται στην αισθητική ιατρική σε νεότερη ηλικία σε σχέση με προηγούμενες γενιές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν ηγετικό ρόλο, κατέχοντας περίπου το 45% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς το 2025 και κυριαρχώντας στις μη χειρουργικές επεμβάσεις, με το 56% της παγκόσμιας ζήτησης για Botox.

Ωστόσο, η ανάπτυξη στις ΗΠΑ αναμένεται να επιβραδυνθεί σε 5% ετησίως έως το 2030, ενώ η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού προβλέπεται να καταγράψει την ισχυρότερη ανάπτυξη, περίπου 7% ετησίως την ίδια περίοδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν αίρονται οι κυρώσεις στη Ρωσία - Αντίκτυπος οι αποφάσεις, λέει ο Τραμπ

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν δικαιολογεί την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Μακρόν. Η Γαλλία θα συμβάλει στα αποθέματα πετρελαίου και εξετάζει επιπλέον μέτρα στήριξης των καταναλωτών.
Άνδρας σε συνεδρίαση ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρό: Εκτός διεθνούς δικαίου τα ισραηλινά και αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό εξέφρασε ανησυχία για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, ζητώντας αλλαγή στάσης από το Ιράν και υπογραμμίζοντας την ανάγκη προστασίας πολιτών, εταίρων και ενεργειακών συμφερόντων, χωρίς άμεση εμπλοκή.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μπροστά από το χρονοδιάγραμμα οι στόχοι του πολέμου με το Ιράν

Ο Ισραηλινός πρέσβης στη Γαλλία, Τζόσουα Ζάρκα, δήλωσε πως το Ισραήλ είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα στην επίτευξη των στόχων του πολέμου στο Ιράν, που περιλαμβάνουν την αποδυνάμωση της ιρανικής κυβέρνησης και τον περιορισμό επιθέσεων.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η παρουσία μας εδώ προστατεύει συμμάχους και ιδιαίτερα την Κύπρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν, επισκέπτοντας το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, τόνισε τη σημασία της προστασίας Γάλλων και συμμάχων στην περιοχή, τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και ότι η Γαλλία δεν μετέχει ενεργά στη σύρραξη.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η G7 εξετάζει άντληση πετρελαίου από στρατηγικά αποθέματα

Ο Μακρόν δήλωσε ότι οι χώρες της G7 εξετάζουν τη χρήση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου για να συγκρατήσουν τις τιμές λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, σε συντονισμό με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.
Μακρόν, Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Συνεργασία με Χριστοδουλίδη και Μητσοτάκη για ασφάλεια στην Κύπρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία εργάζεται με Ελλάδα και Κύπρο για ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, προστασία πολιτών και αποτροπή κλιμάκωσης, ενώ στηρίζει φίλους και συμμάχους που πλήττονται από επιθέσεις στην περιοχή.