ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
σημαία της Κίνας

Εκτελέστηκαν 11 μέλη σπείρας διαδικτυακών απατών στην Κίνα

Στην Κίνα εκτελέστηκαν 11 καταδικασμένοι για συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα στη Μιανμάρ, μεταξύ τους και «κεντρικά μέλη» ηλεκτρονικών απατών. Η απόφαση εκτελέστηκε μετά από έγκριση του ανώτατου δικαστηρίου στη Ζετζιάνγκ.

Οι κινεζικές αρχές προχώρησαν στην εκτέλεση έντεκα ατόμων που είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα στη Μιανμάρ, σύμφωνα με δημοσιεύματα κρατικών μέσων ενημέρωσης της Κίνας.

Μεταξύ των εκτελεσθέντων περιλαμβάνονται και «μέλη κλειδιά» που είχαν σημαντικό ρόλο σε απάτες μέσω διαδικτύου. Οι εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από απόφαση δικαστηρίου της πόλης Ουεντζού, στην επαρχία Τζετζιάνγκ της ανατολικής Κίνας, έπειτα από την έγκριση του ανώτατου λαϊκού δικαστηρίου, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινή επιχείρηση Κίνας, ΗΠΑ και ΗΑΕ: 276 συλλήψεις για ψηφιακή απάτη στο Ντουμπάι

Σε κοινή επιχείρηση Κίνας, ΗΠΑ και ΗΑΕ συνελήφθησαν 276 άτομα για τηλεπικοινωνιακές απάτες που δρούσαν στο Ντουμπάι, καταστρέφοντας εννέα κρησφύγετα. Τα θύματα εξαπατήθηκαν μέσω ψεύτικων επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο επικεφαλής του FBI στην Κίνα για συνομιλίες για φαιντανύλη και ασφάλεια

Ο διευθυντής του FBI, Κας Πατέλ, επισκέφθηκε την Κίνα για συνομιλίες σχετικά με τη φαιντανύλη και θέματα επιβολής του νόμου, μετά από συνάντηση ηγετών ΗΠΑ-Κίνας. Η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη και συλλήψεις διακινητών με σύγκρουση περιπολικού

Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών σε επιχειρήσεις της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στην Εγνατία Οδό. Κατασχέθηκαν οχήματα, κινητά, χρήματα, σπρέι πιπεριού και ναρκωτική ουσία. Ένας δράστης συγκρούστηκε με περιπολικό.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στη Μύκονο για ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν χρήματα και ουσίες

Στη Μύκονο συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 37 και 44 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών. Έκρυβαν μεγάλες ποσότητες μέσα σε Ι.Χ., σύμφωνα με την αστυνομία. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.