ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:43
Σημαίες Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν
Οι σημαίες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν κυματίζουν δίπλα-δίπλα σε σκοτεινό ουρανό.

Συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν για διαμετακόμιση LNG και ασφάλτου με τρένο

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν στη διαμετακόμιση LNG και ασφάλτου μέσω Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν στη διαμετακόμιση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και ασφάλτου μέσω σιδηροδρομικής γραμμής που διασχίζει το αζερικό έδαφος, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των μεταφορών και της ενέργειας, προσφέροντας νέες δυνατότητες για εμπορευματικές ροές στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ενίσχυση σχέσεων με Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν μετά την επίσκεψη Βανς

Η Ρωσία θα ενισχύσει τους δεσμούς της με Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε το Κρεμλίνο, μετά την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου στις χώρες αυτές και τη σύναψη συμφωνιών ΗΠΑ με τις δύο χώρες του Καυκάσου.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προχωρούν τα σχέδια διαμετακομιστικού διαδρόμου μέσω Αρμενίας

Οι ΗΠΑ θα υλοποιήσουν σχέδιο για διαμετακομιστικό διάδρομο μέσω Αρμενίας που θα συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με τη Ναχιτσεβάν, μετά τη συμφωνία ειρήνης Ουάσινγκτον μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό της εδαφικής διαμάχης.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν πυρηνική συμφωνία

Η Αρμενία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία για συνεργασία στην πυρηνική ενέργεια για πολιτικούς σκοπούς, ενισχύοντας τις σχέσεις τους, ενώ ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία 123 που αφορά τη μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας.
LNG
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ευρώπη μπροστά σε μια νέα εξάρτηση: Από το ρωσικό αέριο στο αμερικανικό LNG

Η στροφή της Ευρώπης στο αμερικανικό LNG μείωσε την εξάρτηση από τη Ρωσία, αλλά δημιούργησε μια νέα ενεργειακή πραγματικότητα, με υψηλό κόστος και αυξημένο ρίσκο. Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν και ποια είναι τα τρωτά σημεία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ρεκόρ εισαγωγών αερίου μετά τις ρωσικές επιθέσεις

Η Ουκρανία, με υποδομές αερίου που έχουν πληγεί, ίσως εισάγει φέτος αέριο αξίας 2 δισ. δολαρίων από Ευρώπη, ΗΠΑ και Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Ζελένσκι, ο οποίος συζήτησε και με τον Μακρόν για πίεση προς τη Ρωσία.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία συνεχίζει τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου, λέει ο Μπαϊρακτάρ

Η Τουρκία θα συνεχίσει να αγοράζει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, διεμήνυσε ο υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, τονίζοντας πως πρέπει να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια ενόψει του χειμώνα.