ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου

Δίωξη για σεξουαλική επίθεση σε βάρος του πρώην βουλευτή Κόνορ ΜακΓκίν

Δίωξη για σεξουαλική επίθεση ασκήθηκε στον πρώην βουλευτή των Εργατικών Κόνορ ΜακΓκίν, μετά από αστυνομική έρευνα για περιστατικό του 2022. Η κομματική του ιδιότητα είχε ανασταλεί και παρέμεινε ανεξάρτητος έως το 2024.

Δίωξη για σεξουαλική επίθεση ασκήθηκε στον πρώην βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Κόνορ ΜακΓκίν, μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας για περιστατικό που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2022.

Η κομματική ιδιότητα του 41χρονου ΜακΓκίν είχε ανασταλεί το 2022, μετά την υποβολή μήνυσης σε βάρος του. Έκτοτε παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής έως τις βουλευτικές εκλογές του 2024.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, γυναίκα κατήγγειλε τον ΜακΓκίν για σεξουαλική επίθεση το 2022 και από την έρευνα προέκυψαν επαρκή στοιχεία για την άσκηση δίωξης. Η αντεισαγγελέας του Νότιου Λονδίνου, Τζέσικα Γουόκερ, δήλωσε πως είναι «προς το δημόσιο συμφέρον» να προχωρήσει η ποινική δίωξη κατά του πρώην βουλευτή.

Ο Κόνορ ΜακΓκίν αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου τον επόμενο μήνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σφυροκόπησε και λήστεψε την πρώην υπουργό, λέει ο εισαγγελέας

Ο Τζόσουα Κέρι, 28 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της πρώην υπουργού Αν Γουίτικαμ, την οποία χτύπησε 21 φορές με σφυρί στο σπίτι της στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η Γουίτικαμ βρέθηκε νεκρή στις 9 Ιουλίου.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

28χρονος Βρετανός κατηγορείται για τη δολοφονία της Αν Γουίτικαμ

Ένας 28χρονος άνδρας κατηγορείται για τη δολοφονία της πρώην υπουργού Αν Γουίτικαμ, που βρέθηκε νεκρή με σοβαρά τραύματα στη νοτιοδυτική Αγγλία. Ο φερόμενος δράστης θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου του Γουεστμίνστερ.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Κιρ Στάρμερ: Αποχωρώ υπερήφανος και με χαμόγελο για όσα πετύχαμε

Ο Κιρ Στάρμερ αποχωρεί από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνοντας περήφανος για το έργο του. Τόνισε πως η χώρα είναι πλέον πιο ισχυρή και δίκαιη και παραδίδει την εξουσία στον Άντι Μπέρναμ.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 14χρονος αρνείται τις κατηγορίες για σχεδιασμό επιθέσεων σε τζαμιά

Ένας 14χρονος στο Λονδίνο, κατηγορούμενος για σχεδιασμό επιθέσεων σε τζαμιά υπό την επιρροή ακροδεξιάς ιδεολογίας, δήλωσε αθώος στο δικαστήριο για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών και ρατσιστικής φθοράς.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός ομολόγησε 32 πράξεις κακοποίησης και βιασμού της συντρόφου του

Βρετανός 40 ετών παραδέχθηκε 32 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης, μεταξύ αυτών βιασμοί και βιντεοσκόπηση, εναντίον της ναρκωμένης ή κοιμισμένης συντρόφου του μέσα σε 10 χρόνια. Αντιμετωπίζει ισόβια.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώην υπουργός Αν Γουίτικαμ στόχος τρομοκρατικής επίθεσης στη Βρετανία

Η δολοφονία της πρώην υπουργού Αν Γουίτικαμ ήταν στοχευμένη, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική. Έρευνες συνεχίζονται για τα κίνητρα. Συνελήφθη ύποπτος, που ερευνάται και για προετοιμασία ή υποκίνηση τρομοκρατίας.