ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γαλλικό ποδόσφαιρο ομάδα
Παίκτες γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας πανηγυρίζουν σε αγώνα πρωταθλήματος παρουσία φιλάθλων.

Η Παρί Σεν Ζερμέν απέκτησε τον Ντρο Φερνάντες από την Μπαρτσελόνα

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του 18χρονου Ντρο Φερνάντες από την Μπαρτσελόνα, με συμβόλαιο ως το 2030, καταβάλλοντας ποσό ανώτερο της ρήτρας αποδέσμευσής του που έφτανε τα 6 εκατ. ευρώ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του 18χρονου μεσοεπιθετικού Ντρο Φερνάντες από την Μπαρτσελόνα, το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, που αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της καταλανικής ομάδας, υπέγραψε συμβόλαιο με τους περσινούς πρωταθλητές Ευρώπης έως το 2030.

Ο Φερνάντες, «παιδί» της φημισμένης Λα Μασία, είχε συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα έως το 2027. Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια με την πρώτη ομάδα, με συνολικό χρόνο συμμετοχής λίγο κάτω από 150 λεπτά σε La Liga και Champions League, ενώ είχε και συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα.

Η μεταγραφή του Φερνάντες αποτελεί την πρώτη κίνηση της Παρί Σεν Ζερμέν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, η οποία ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πηγές, το ποσό που κατέβαλε ο γαλλικός σύλλογος ξεπέρασε τη ρήτρα αποδέσμευσης των έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, μιλώντας στο Catalunya Radio, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη της υπόθεσης, δηλώνοντας ότι "η κατάσταση ήταν δυσάρεστη" και ότι "είχαμε συμφωνήσει σε μια άλλη λύση για τα 18α γενέθλιά του".

Παρά την αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη, οι σχέσεις μεταξύ των δύο συλλόγων παραμένουν καλές, σύμφωνα με πηγές κοντά στην υπόθεση. Ο Νάσερ Αλ-Χελαϊφί, πρόεδρος της EFC, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της Μπαρτσελόνα στον θεσμό που εκπροσωπεί τους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Χάνσι Φλικ, είχε δηλώσει στις αρχές Ιανουαρίου ότι "αυτό που θέλω να πω στους νεαρούς παίκτες της Λα Μασία είναι ότι είμαστε η Μπαρτσελόνα και μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο", τονίζοντας τη σημασία της αφοσίωσης στην ομάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο παίζει μπάσκετ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας του Ευρωκοινοβουλίου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ανάμεσα στις πρώτες προσωπικότητες που τιμήθηκαν με το νέο Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, όπως ανακοίνωσε η Ρομπέρτα Μέτσολα, για τη συμβολή τους στην ενοποίηση και τις αξίες της Ευρώπης.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η παρουσία μας εδώ προστατεύει συμμάχους και ιδιαίτερα την Κύπρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν, επισκέπτοντας το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, τόνισε τη σημασία της προστασίας Γάλλων και συμμάχων στην περιοχή, τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και ότι η Γαλλία δεν μετέχει ενεργά στη σύρραξη.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Η Ιταλία δεν είναι σε πόλεμο, συντονισμός με Γαλλία-Γερμανία-ΗΒ

Η Ιταλία δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε πόλεμο, τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι, επισημαίνοντας τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση και στήριξη στους Ιταλούς στη Μέση Ανατολή, ενώ συντονίζεται με Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία για διπλωματική λύση.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Τηλεφωνικές επαφές με τον Ιρακινό πρωθυπουργό και ευρωπαίους ηγέτες

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε τηλεφωνικά με ηγέτες Ιράκ και Ευρώπης για την κατάσταση στην περιοχή, ενώ γαλλικά πλοία κατευθύνονται στη Μεσόγειο για προστασία πολιτών. Η Γαλλία δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να εμπλακεί στον πόλεμο.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι-Μακρόν με θέμα και την Κύπρο

Η Μελόνι και ο Μακρόν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στο Ιράν, τη Μέση Ανατολή και την ελεύθερη ναυσιπλοΐα. Τόνισαν τη στήριξή τους σε χώρες του Κόλπου και την Κύπρο, ζητώντας αποτροπή κλιμάκωσης στον Λίβανο.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τις εξελίξεις στη γαλλική πυρηνική αποτροπή

Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τις πρόσφατες ανακοινώσεις του προέδρου Μακρόν για τη γαλλική πυρηνική αποτροπή και επιδιώκει στενότερη συνεργασία με το Παρίσι για τα πυρηνικά, τονίζοντας τη συμβολή της Γαλλίας στην ασφάλεια της Συμμαχίας.