ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κερί σε σκοτάδι
Φώτο: Shutterstock

Ρώμη: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον Βαλεντίνο

Με πλήθος προσωπικοτήτων της μόδας και του θεάματος ολοκληρώθηκε στη Ρώμη η κηδεία του Βαλεντίνο. Συγκίνηση από τα λόγια του Τζαμέτι και το μήνυμα της Σοφίας Λόρεν.

Ολοκληρώθηκε η κηδεία του διάσημου σχεδιαστή μόδας Βαλεντίνο Γκαραβάνι στον ναό Σάντα Μαρία Ντελι Άντζελι στη Ρώμη, συγκεντρώνοντας σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας και του θεάματος.

Στην τελετή παρευρέθηκαν στενοί φίλοι και συνεργάτες του σχεδιαστή, με τον Τζανκάρλο Τζαμέτι να αναφέρει στη σύντομη ομιλία του: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Βαλεντίνο για το ότι μου δίδαξε τι είναι η ομορφιά. 

Μια ομορφιά η οποία μας συνόδεψε σε όλη μας την ζωή. Γνωριστήκαμε παιδιά, ονειρευτήκαμε πολλά πράγματα, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε πολλά από αυτά".

Η Ντονατέλα Βερσάτσε, εξερχόμενη από τον ναό, τόνισε: "Ο Βαλεντίνο ήταν η ομορφιά, είχε χρυσή καρδιά", ενώ η Σοφία Λόρεν έστειλε στεφάνι από την Ελβετία με το μήνυμα "Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου". Παρούσα στην τελετή ήταν και η ηθοποιός Λιζ Χάρλεϊ, συνοδευόμενη από τον γιο της, εμφανώς συγκινημένη.

Κατά τη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας, ο καθολικός ιερέας Πιέτρο Γκουερίνι υπογράμμισε: "Βαλεντίνο, σε ευχαριστούμε για το ότι δημιούργησες τόση ομορφιά. Η ομορφιά αυτή σώζει και δημιουργεί όνειρα που αλλάζουν τον κόσμο".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στοίβα βιβλίων
ΔΙΕΘΝΗ

Εκδηλώσεις σε όλη την Ιταλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Με εκδηλώσεις από Τεργέστη έως Παλέρμο, η Ιταλία τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Στη Ρώμη παρουσιάστηκαν Έλληνες ποιητές και έγιναν δράσεις σε λύκεια και πανεπιστήμια.
Βασιλική Αγίου Πέτρου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώμη: Αφαιρέθηκε τοιχογραφία αγγέλου που έμοιαζε στη Μελόνι

Τοιχογραφία με άγγελο που θύμιζε τη Μελόνι αφαιρέθηκε από εκκλησία στη Ρώμη, μετά από παρέμβαση Βατικανού. Η αύξηση επισκεπτών οφειλόταν στην τοιχογραφία και όχι στη λατρεία, προκαλώντας και το ενδιαφέρον του Υπουργείου Πολιτισμού.
Κερί σε σκοτάδι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ο κόσμος αποχαιρετά τον θρύλο της μόδας Βαλεντίνο

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Ρώμη τέθηκε η σορός του διάσημου σχεδιαστή Βαλεντίνο, που πέθανε στα 93 του. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στη Σάντα Μαρία Ντέλι Αντζελι με παρόντα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κατάστημα Valentino πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

Αποχαιρετούν τον Βαλεντίνο οι σταρ: Ο «αυτοκράτορας» της Μόδας

Ο Βαλεντίνο Γκαραβάνι, συνώνυμο της κομψότητας και της ιταλικής μόδας, έφυγε στα 93 του. Το παγκόσμιο κύμα συγκίνησης και τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα φίλων και μούσων του κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.