ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας

Ζελένσκι: Δεν έχουμε λύσει ακόμα τα εδαφικά ζητήματα στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως το έγγραφο για τις αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας προς την Ουκρανία έχει ολοκληρωθεί, όμως τα εδαφικά ζητήματα παραμένουν άλυτα. Τόνισε πως απαιτούνται συμβιβασμοί και χαρακτήρισε θετική την επικείμενη τριμερή συνάντηση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί το έγγραφο που αφορά τις αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας προς την Ουκρανία. Ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά τα ζητήματα που σχετίζονται με τα εδαφικά σύνορα.

Σε δηλώσεις του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Ζελένσκι τόνισε πως τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας. Επεσήμανε επίσης ότι η προσεχής τριμερής συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων αποτελεί ένα «θετικό» βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι το κυριότερο και πιο δύσκολο θέμα παραμένει άλυτο, εκφράζοντας την πεποίθηση πως στις επικείμενες τριμερείς συνομιλίες θα εξεταστούν όλες οι πιθανές εκδοχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικές πετρελαϊκές και χημικές εγκαταστάσεις

Η Ουκρανία πραγματοποίησε νυχτερινά πλήγματα σε ρωσική πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Γιάροσλαβλ και στο εργοστάσιο χημικών Azot στην Τούλα, σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Πλήγματα δέχθηκε και το δίκτυο επιμελητείας του ρωσικού στρατού.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Η Κίνα εκπαίδευσε Ρώσους στρατιώτες πριν σταλούν στην Ουκρανία

Αξιωματούχος της ΕΕ επιβεβαίωσε πως εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν στην Κίνα, κυρίως στη χρήση drones, πριν κάποιοι σταλούν στην Ουκρανία. Η εκπαίδευση έγινε σε διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κίνα.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Οι ουκρανικές επιθέσεις χτυπούν τη ρωσική οικονομία

Ο Πούτιν ανέφερε πως οι ουκρανικές επιθέσεις επηρεάζουν τη ρωσική οικονομία, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται γρήγορα. Υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα αυξήσει τις επιθέσεις στην Ουκρανία και αναπτύσσει δορυφορικό σύστημα για έλεγχο drones.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ζητά 20 δισ. δολάρια από συμμάχους για ενίσχυση στο πεδίο μάχης

Η Ουκρανία ζητά 20 δισ. δολάρια επιπλέον χρηματοδότηση από τους συμμάχους της για να ενισχύσει το πλεονέκτημά της έναντι της Ρωσίας. Το αίτημα θα τεθεί στην ομάδα Ραμστάιν, καθώς τα ουκρανικά drones πλήττουν ρωσικές υποδομές.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρεκόρ στον αμυντικό προϋπολογισμό με νέα δαπάνη 34,5 δισ. δολάρια

Η ουκρανική Βουλή ενέκρινε αναθεώρηση του προϋπολογισμού 2026, προβλέποντας αμυντικές δαπάνες-ρεκόρ, με έξτρα 1,56 τρισ. χρίβνια, χάρη σε δάνειο ΕΕ που στηρίζεται σε παγωμένα ρωσικά κεφάλαια.