ΓΔ: 2340.49 -0.52% Τζίρος: 240.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άνθρωποι αγκαλιά στο δικαστήριο
Στιγμή συγκίνησης με ανθρώπους που αγκαλιάζονται έξω από τα δικαστήρια μετά από σημαντική απόφαση.

Δακρυσμένη η Λιζ Χάρλεϊ στη δίκη κατά των βρετανικών ταμπλόιντ

Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ ξέσπασε σε κλάματα καταθέτοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο Λονδίνου ενάντια στα ταμπλόιντ για παραβίαση ιδιωτικότητας. Μαζί της στη δίκη είναι ο πρίγκιπας Χάρι και ο Έλτον Τζον, μεταξύ άλλων διασήμων.

Συγκίνηση προκάλεσε η κατάθεση της Βρετανίδας ηθοποιού Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, στο πλαίσιο της δίκης κατά των βρετανικών ταμπλόιντ. Η Χάρλεϊ κατηγορεί τις εφημερίδες ότι τοποθέτησαν μικρόφωνα στα παράθυρα του σπιτιού της, παραβιάζοντας την ιδιωτικότητά της.

Η 60χρονη ηθοποιός είναι μεταξύ επτά διασημοτήτων, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Χάρι και ο Έλτον Τζον, που έχουν προσφύγει κατά της Associated Newspapers Ltd (ANL), ιδιοκτήτριας των Daily Mail και Mail on Sunday, για εκτεταμένες παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων.

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος κατέθεσε συγκινημένος μία ημέρα νωρίτερα, παραβρέθηκε και σήμερα στη δικαστική αίθουσα, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς τους άλλους ενάγοντες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η Χάρλεϊ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, εξηγώντας πως η νομική της ενέργεια αφορά 15 άρθρα που δημοσιεύτηκαν από το 2002 έως το 2011 στις εφημερίδες του ομίλου ANL. Στην ακρόαση, τόνισε πως "υπήρχαν μικρόφωνα στο περβάζι του παραθύρου στην τραπεζαρία μου... Με άκουγαν", χαρακτηρίζοντας αυτές τις πρακτικές ως "βαθιά τραυματικές".

Στη γραπτή της δήλωση, η ηθοποιός αναφέρει ότι οι παράνομες ενέργειες της Mail περιλάμβαναν την παρακολούθηση τηλεφωνικών γραμμών και την καταγραφή συνομιλιών, καθώς και την τοποθέτηση μικροφώνων στο σπίτι της. Επιπλέον, καταγγέλλει ότι δημοσιογράφοι πλήρωσαν ιδιωτικούς ερευνητές για να συλλέξουν πληροφορίες παράνομα, ενώ τονίζει πως εκλάπησαν ακόμη και ιατρικά δεδομένα κατά την εγκυμοσύνη της.

Η Χάρλεϊ κάνει λόγο για "αποκρουστικές, ταπεινωτικές και εξευτελιστικές" πρακτικές, ενώ το ANL απορρίπτει όλες τις κατηγορίες ως "παράλογες", που αφορούν πάνω από 50 άρθρα μεταξύ 1993 και 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Χάρλεϊ, όσο και ο πρίγκιπας Χάρι, έχουν ήδη δικαιωθεί στο παρελθόν σε υποθέσεις παραβίασης ιδιωτικότητας κατά άλλων βρετανικών ταμπλόιντ. Το 2017, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση στη Χάρλεϊ και απαίτησε δημόσια συγγνώμη από την MGN, ιδιοκτήτρια της Daily Mirror, για τηλεφωνική πειρατεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Έρευνα για Άντριου και Μάντελσον στην υπόθεση Έπστιν για έναν χρόνο

Έως έναν χρόνο εκτιμάται πως θα διαρκέσουν οι βρετανικές έρευνες για τον πρίγκιπα Άντριου και τον Πίτερ Μάντελσον σχετικά με την υπόθεση Έπστιν. Και οι δύο συνελήφθησαν, αρνούνται αδικήματα και δεν έχει ασκηθεί δίωξη.
Τεχνητή νοημοσύνη οθόνη
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλεύτρια καταγγέλλει xAI για ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες από το Grok

Η Βρετανίδα βουλεύτρια Τζες Ασάτο προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της xAI του Ίλον Μασκ, καταγγέλλοντας πως το chatbot Grok επέτρεψε τη δημιουργία ψεύτικων σεξουαλικών φωτογραφιών της χωρίς επαρκή μέτρα ασφαλείας.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ κατά Μασκ: Προσπαθεί να προκαλέσει διχόνοια στη Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, κατηγόρησε τον Ίλον Μασκ ότι επιχειρεί να σπείρει διχόνοια μετά τη δολοφονία φοιτητή στο Σαουθάμπτον, με τον Μασκ να δηλώνει ότι θα στηρίξει νομικά προσφυγές κατά της αστυνομίας.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Λονδίνο καλεί τον Ρώσο πρέσβη μετά την επίθεση drone στη Ρουμανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη μετά τη ρωσική επίθεση με drone που έπληξε πολυκατοικία στη Ρουμανία, τραυματίζοντας δύο. Η υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε το συμβάν και τόνισε τη στήριξη του ΝΑΤΟ.