ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γερμανικό Κοινοβούλιο

Βερολίνο: Απέλαση Ρώσου διπλωμάτη για υπόθεση κατασκοπείας

Η Γερμανία απελαύνει Ρώσο διπλωμάτη κατηγορώντας τον για κατασκοπεία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Ρώσος πρέσβης κλήθηκε για εξηγήσεις, ενώ τονίζεται πως η κατασκοπεία δεν γίνεται ανεκτή, ιδίως από διπλωμάτες.

Η Γερμανία προχώρησε στην απέλαση μέλους της διπλωματικής υπηρεσίας της Ρωσίας, κατηγορώντας το για κατασκοπεία. Η εξέλιξη αυτή γνωστοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Βερολίνο κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για να του γνωστοποιήσει επισήμως την απόφαση απέλασης.

Όπως επισημαίνεται, «η γερμανική κυβέρνηση δεν ανέχεται την κατασκοπεία στην Γερμανία –ειδικά όχι υπό την κάλυψη της διπλωματικής ιδιότητας», σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα Χ.

Από την πλευρά της, η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε σχετικό αίτημα για σχόλιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Κλήση Ρώσου πρέσβη μετά τις επιθέσεις στο Κίεβο

Ο Ρώσος πρέσβης στο Βερολίνο κλήθηκε στο ΥΠΕΞ λόγω των ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο, ενώ επισημάνθηκαν χτυπήματα σε εκκλησίες, σχολεία και το στούντιο της ARD. Η Γερμανία ξεκαθάρισε πως στηρίζει την Ουκρανία παρά τις απειλές.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το Βερολίνο καθησυχάζει για τη ρωσική παρουσία στη Βαλτική

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δεν ανησυχεί για τη ρωσική ναυτική παρουσία στη Βαλτική, τονίζοντας πως οι ενέργειες της Ρωσίας συμμορφώνονται με το διεθνές ναυτικό δίκαιο και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι ασυνήθιστο.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Κλήση Ρώσου πρέσβη για απειλές κατά γερμανικών εταιριών

Το Βερολίνο κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί για τις απειλές της Μόσχας κατά γερμανικών αμυντικών εταιρειών. Το ΥΠΕΞ τονίζει πως τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και στοχεύουν να υπονομεύσουν τη στήριξη προς Ουκρανία.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη: Η Ευρώπη απροετοίμαστη σε ρωσικές επιθέσεις με drones

Σύμφωνα με μελέτη του IISS, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για ρωσικές επιθέσεις με drones, ενώ δυσκολεύονται να αποδώσουν με σαφήνεια την ευθύνη αυτών των επιθέσεων στο Κρεμλίνο.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πρεσβεία: Προβοκάτσια το συμβάν με drone στη Γερμανία

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο χαρακτήρισε «στημένη προβοκάτσια» την καταγγελία για επίθεση drone σε γερμανικό αεροδρόμιο και εκφράζει ανησυχία για νέο κύμα αντιρωσικής υστερίας, ενώ οι γερμανικές αρχές ερευνούν το περιστατικό.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Η Ρωσία διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για γερμανικές πυρηνικές έρευνες

Η Γερμανία διέψευσε τις διαδικτυακές αναφορές για δήθεν έρευνες στα πυρηνικά όπλα, αποκαλώντας τις ρωσική προπαγάνδα με στόχο τη δυσφήμησή της για τη στήριξή της στην Ουκρανία.