ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Διαβεβαίωση για δέσμευση στην εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας με ΕΕ

Τη δέσμευση των ΗΠΑ στην εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ επανέλαβε ο υπουργός Εμπορίου Χάουαρντ Λούτνικ μετά τη συνάντησή του με τον Μάρος Σέφτσοβιτς στο Νταβός, σημειώνοντας ότι «θα τιμάμε τους δεσμούς με την Ευρώπη»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν τη δέσμευσή τους στην εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Χάουαρντ Λούτνικ σε ανάρτησή του στο Χ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μάρος Σέφτσοβιτς στο Νταβός.

Ο Λούτνικ τόνισε ότι "παρά τον θόρυβο και τα πρωτοσέλιδα, παραμένουμε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-ΕΕ και πάντοτε θα τιμάμε τους βαθείς δεσμούς με τους φίλους μας στην Ευρώπη".

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέστειλε τη διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας, αντιδρώντας στις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία και στην πρόθεσή του να επιβάλει επιπλέον δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες. Αυτές οι εξελίξεις οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει τη λήψη αντιμέτρων.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοινώθηκε στο Στρασβούργο, την ώρα που ο Τραμπ μιλούσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τις απειλές περί επιβολής νέων δασμών και αναφέρθηκε σε "πλαίσιο συμφωνίας" για το μέλλον της Γροιλανδίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προειδοποιούν για αντίποινα αν η ΕΕ περιορίσει αμερικανικές εταιρείες

Ο Αμερικανός πρέσβης στην ΕΕ προειδοποίησε ότι αν η Ευρώπη περιορίσει την πρόσβαση αμερικανικών εταιριών στην αγορά, οι ΗΠΑ θα απαντήσουν με «καταστροφικά» αντίποινα, μετά από σχετική απόφαση της Κομισιόν για τις δορυφορικές επικοινωνίες.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εκφράζει στήριξη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αντιδρώντας στις κυρώσεις ΗΠΑ, και δηλώνει πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και απρόσκοπτης λειτουργίας του.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Ρούμπιο: Ελλάδα πρότυπο συμμάχου - Θέλουμε ισχυρή Ευρώπη

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο χαρακτήρισε την Ελλάδα «σύμμαχο πρότυπο» των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας τη σημασία ισχυρών ευρωπαϊκών εταίρων και τη στενή συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ σε ευρύτερο πλαίσιο ενίσχυσης του ΝΑΤΟ.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Η Ευρώπη δεν πρέπει να εξαρτάται από ΗΠΑ ή Κίνα

Ο ευρωβουλευτής Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να ακολουθήσει αυτόνομη στρατηγική έναντι της Κίνας, υπερασπίζοντας αξίες και συμφέροντα χωρίς νέα Ψυχροπολεμικά σύνδρομα, ζητώντας αυτοπεποίθηση και καθαρούς κανόνες.
Πυρηνικά όπλα Κίνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ και σύμμαχοι καταδικάζουν τις αιφνίδιες βαλλιστικές δοκιμές Κίνας

ΗΠΑ και περίπου 40 σύμμαχες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καταδίκασαν τις απροειδοποίητες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, φωτογραφίζοντας την Κίνα για περιστατικό στις αρχές Ιουλίου, χωρίς να την κατονομάζουν.