ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ντιφούρκ: O Τραμπ είναι «παιδί που χρειάζεται ηρεμία» στις διαπραγματεύσεις

Ο επικεφαλής της Bpifrance Νικολά Ντιφούρκ είπε στο BFMTV/RMC ότι ο Τραμπ χρησιμοποιεί «παιδικές τεχνικές» και κάλεσε την Ευρώπη να απαντήσει ψύχραιμα, με εργαλεία όπως το Anti-Coercion Act.

Ο γενικός διευθυντής της δημόσιας τράπεζας επενδύσεων της Γαλλίας, Bpifrance, Νικολά Ντιφούρκ, σχολίασε σε συνέντευξή του στο BFMTV/RMC ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιδεικνύει «παιδικές τεχνικές διαπραγμάτευσης» και υποστήριξε πως πλέον «πρέπει να ησυχάσουμε το παιδί».

Ο Ντιφούρκ επισήμανε ότι απέναντι στον αμερικανό πρόεδρο απαιτείται ψυχραιμία, καθώς η μέθοδος διαπραγμάτευσής του χαρακτηρίζεται από μια σχεδόν παιδική προσέγγιση. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι το φαινόμενο αυτό «επιδεινώνεται με την ηλικία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανάγκη την Ευρώπη και δεν θα πρέπει να δίνεται η εντύπωση ότι η Ευρώπη λειτουργεί υπό καθεστώς φόβου. Όπως ανέφερε, «αυτός είναι το παιδί» και όχι η Ευρώπη.

Ο Ντιφούρκ τάχθηκε υπέρ της χρήσης του εργαλείου Anti-Coercion Act της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζοντάς το ως «μπαζούκα» που μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση εμπορικών πιέσεων, όπως η επιβολή υψηλών δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα.

Επιπλέον, τόνισε ότι η εξάρτηση από αμερικανικές τεχνολογίες είναι υπερβολικά εύκολη και θα πρέπει να περιοριστεί. Υπογράμμισε ότι το πακέτο Office 365 της Microsoft θα μπορούσε να αντικατασταθεί από οικονομικότερο ευρωπαϊκό λογισμικό.

Αναφορικά με τον ανταγωνισμό από την Κίνα, ο Ντιφούρκ πρότεινε τη δημιουργία συναίνεσης μεταξύ των δύο τρίτων των ευρωπαϊκών χωρών για την επιβολή τελωνειακών φραγμών, με στόχο την προστασία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Ωστόσο, εξέφρασε δυσαρέσκεια για τους αργούς ρυθμούς λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρότεινε «μαζικές προσλήψεις στις Βρυξέλλες» για την αποτελεσματικότερη διαχείριση θεμάτων dumping.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Παρίσι αιφνιδιασμένο από τη στάση της Κομισιόν στον Σύμβουλο Τραμπ

Η Γαλλία αιφνιδιάστηκε από τη συμμετοχή αξιωματούχου της Κομισιόν σε Συμβούλιο Ειρήνης στην Ουάσιγκτον, καθώς δεν υπήρχε σχετική εντολή. Δεν θα μετάσχει η Γαλλία όσο υπάρχουν ασάφειες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ.
Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν για Τραμπ: Όχι σε διεθνή τάξη «δυνάστη και βασάλου» στο Νέο Δελχί

Ο Εμ. Μακρόν, στο περιθώριο της συνόδου για την ΤΝ στο Νέο Δελχί, είπε ότι δεν πιστεύει σε διεθνή τάξη «δυνάστη και βασάλου», σχολιάζοντας τα ήθη της προεδρίας Τραμπ. Για το SCAF τόνισε ότι η Ευρώπη έχει συμφέρον να αναπτύξει κοινό μοντέλο μαχητικού, ενώ η Airbus άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δύο εκδόσεων.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Αμερικανοί πλημμύρισαν τη Γαλλία το 2025, παρά τα πυρά Τραμπ

Παρά τις εντάσεις με τις ΗΠΑ και την πτώση του δολαρίου, οι αφίξεις Αμερικανών τουριστών στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 17% το 2025, φτάνοντας τα 5 εκατ., με συνολικά 102 εκατ. ξένους επισκέπτες, αριθμός-ρεκόρ για τη χώρα.
Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΤΕπ αυξάνει σημαντικά τη χρηματοδότηση στην άμυνα στη Γαλλία το 2025

Η ΕΤΕπ αυξάνει τις χρηματοδοτήσεις της στον τομέα άμυνας το 2025 σε 4 δισ. ευρώ, με 670 εκατ. ευρώ στη Γαλλία, δάνειο 450 εκατ. στη Thales για αεροναυπηγική και ραντάρ, ενώ επενδύει και σε γερμανική βάση στη Λιθουανία.
Ράβδοι χρυσού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Βουτιά σε χρυσό και ασήμι μετά την ανάληψη Fed από Γουόρς

Οι τιμές χρυσού και αργύρου σημειώνουν σημαντική πτώση, καθώς οι αγορές καθησυχάζονται μετά την πρόταση Τραμπ για νέο πρόεδρο της Fed, τον Κέβιν Γουόρς. Ο χρυσός μειώθηκε κατά 8,54% και το ασήμι κατά 21,40%.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λούλα και ο Μακρόν ζητούν ενίσχυση του ΟΗΕ έναντι σχεδίου Τραμπ

Μακρόν και Λούλα στηρίζουν την ενίσχυση του ΟΗΕ ως απάντηση στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ. Γαλλία και Βραζιλία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν και συμφώνησαν ότι οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες πρέπει να ακολουθούν το Συμβούλιο Ασφαλείας.