ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας

Απελευθερώθηκαν Ουκρανοί υπήκοοι που κρατούνταν στη Βενεζουέλα

Τρεις Ουκρανοί πολίτες απελευθερώθηκαν από κράτηση στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, χάρη σε διπλωματικές προσπάθειες και τη στήριξη ΗΠΑ-ΕΕ. Οι απελευθερωθέντες επιστρέφουν στις οικογένειές τους.

Τρεις Ουκρανοί πολίτες που "κρατούνταν παρανόμως" στη Βενεζουέλα αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.

Ο Αντρίι Σιμπίχα ανέφερε ότι η απελευθέρωση των πολιτών επιτεύχθηκε χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των Ουκρανών διπλωματών, με την υποστήριξη των Αμερικανών και Ευρωπαίων εταίρων.

Σύμφωνα με τον Σιμπίχα, οι τρεις Ουκρανοί είναι πλέον ασφαλείς και επιστρέφουν για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Επιπλέον, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στις ΗΠΑ είχε δηλώσει νωρίτερα τον μήνα ότι Ουκρανοί υπήκοοι βρίσκονται ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου Bella-1, υπό ρωσική σημαία, το οποίο έχει καταληφθεί από αμερικανικές δυνάμεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα υπέρ της σύγκλησης του ΣΑ του ΟΗΕ για την Ουκρανία

Η Ελλάδα διαβεβαιώνει για τη σταθερή στήριξή της στην Ουκρανία μετά την αύξηση ρωσικών επιθέσεων. Ως προεδρεύουσα στο ΣΑ του ΟΗΕ, τάσσεται υπέρ του αιτήματος σύγκλησης για εξέταση των επιθέσεων αυτών.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Επιδίωξη μεγαλύτερης διαμεσολαβητικής παρουσίας σε Ρωσία-Ουκρανία

Η Ινδία επιδιώκει ενισχυμένο ρόλο ως διαμεσολαβητής στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, δηλώνοντας πως στηρίζει τον τερματισμό του πολέμου μέσω διαλόγου και διπλωματίας, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Τζαϊσανκάρ στη Διάσκεψη του Μονάχου.
Μητσοτάκης - Ζελένσκι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγμα στις σχέσεις Αθήνας – Κιέβου: Τα τρία «αγκάθια» με την Ουκρανία

Γιατί δεν υπήρξε επίσημη ελληνοουκρανική συνάντηση στον ΟΗΕ. Στασιμότητα στις σχέσεις Ελλάδας – Ουκρανίας, με Αθήνα και Κίεβο να έχουν ανοιχτά μέτωπα για τάνκερ, θαλάσσιο drone και τη διπλωματική εκπροσώπηση.
γραμμή παραγωγής πυρομαχικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Βάντεφουλ: Η Ουκρανία να ενισχύσει τις αγορές όπλων από τη Γερμανία

Ο ΥΠΕΞ Γερμανίας Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να αγοράσει περισσότερα γερμανικά όπλα, καθώς η χώρα του είναι ο βασικός υποστηρικτής του Κιέβου και περιμένει παραγγελίες για τη γερμανική αμυντική βιομηχανία.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Γαλλία και Βρετανία «παίζουν με τη φωτιά» με πυραύλους στην Ουκρανία

Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε Γαλλία και Βρετανία πως «παίζουν με τη φωτιά» δίνοντας πυραυλική τεχνολογία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για απρόβλεπτες συνέπειες. Λονδίνο και Παρίσι ανακοίνωσαν επιπλέον στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι προτείνει τον Χμάρα για νέος Υπουργός Άμυνας Ουκρανίας

Ο Ζελένσκι πρότεινε στο κοινοβούλιο τον Γιεβγκένι Χμάρα για υπουργό Άμυνας και τον Αντρέι Σιμπίχα για Εξωτερικών, με τη σχετική ψηφοφορία να έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με βουλευτές.