ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:55:44
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
Η Τζόρτζια Μελόνι μιλάει σε δημοσιογράφους με φόντο τις σημαίες Ιταλίας και ΕΕ.

Μελόνι: Καλωσορίζουμε τη δέσμευση Τραμπ για άρση δασμών στην Ιταλία

Η Τζόρτζια Μελόνι χαιρέτισε θετικά την απόφαση Τραμπ για αποτροπή των δασμών κατά ευρωπαϊκών χωρών και τόνισε τη σημασία διατήρησης του διαλόγου μεταξύ συμμάχων, όπως πάντα υποστήριζε η Ιταλία.

Θετικά υποδέχθηκε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ για την απόσυρση των δασμών που επρόκειτο να επιβληθούν από την 1η Φεβρουαρίου σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Η κ. Μελόνι τόνισε ότι «είναι βασικής σημασίας να συνεχίσει να ευνοείται ο διάλογος μεταξύ σύμμαχων», επισημαίνοντας τη διαχρονική στάση της Ιταλίας υπέρ της ενίσχυσης των διατλαντικών σχέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανική σημαία δασμοί
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σε ισχύ παραμένουν οι εμπορικές συμφωνίες, λέει ο Τζ. Γκριρ

Ο Τζέιμισον Γκριρ δήλωσε πως οι εμπορικές συμφωνίες ΗΠΑ με ΕΕ, Κίνα και άλλες χώρες θα παραμείνουν σε ισχύ παρά την ακύρωση των δασμών Τραμπ, ενώ η επικείμενη συνάντηση Τραμπ-Σι δεν θα εστιάσει στις εμπορικές διαφορές.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Παρίσι ζητά κοινή απάντηση ΕΕ στους δασμούς του Τραμπ

Η Γαλλία ζητά κοινή αντίδραση της ΕΕ στους νέους "παγκόσμιους" δασμούς που επέβαλε ο Τραμπ, οι οποίοι αυξάνονται από 10% σε 15% και θα ισχύσουν από 24 Φεβρουαρίου για 150 ημέρες, σύμφωνα με δηλώσεις του Νικολά Φορισιέρ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ καλωσορίζει τη μη επιβολή δασμών από τον Τραμπ

Η ΕΕ καλωσόρισε την απόφαση Τραμπ να μην επιβάλει νέους δασμούς, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, να τονίζει πως πρέπει να προχωρήσει η εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Προτεραιότητα ο διάλογος με ΗΠΑ, στόχος η αποφυγή δασμών

Η ΕΕ δίνει έμφαση στο διάλογο και την αποκλιμάκωση απέναντι στις απειλές δασμών του Τραμπ, με έκτακτη συνάντηση ηγετών την Πέμπτη. Στόχος η αποφυγή εμπορικής σύγκρουσης που θα πλήξει καταναλωτές και επιχειρήσεις.