ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
Έντονες ταραχές με φωτιές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Τεχεράνη.

Ιράν: 3.117 νεκροί στις διαδηλώσεις σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι 3.117 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πρόσφατες διαδηλώσεις, με τους περισσότερους να χαρακτηρίζονται «μάρτυρες». Η ΜΚΟ Iran Human Rights εκτιμά πως οι νεκροί μπορεί να ξεπερνούν τους 20.000.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιρανικού Ιδρύματος Βετεράνων Πολέμου και Μαρτύρων, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση του Ιράν, συνολικά 3.117 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του μεγάλου κινήματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, το οποίο καταστάλθηκε βίαια.

Παράλληλα, όργανο ασφαλείας που συνδέεται με το ιρανικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε τον ίδιο αριθμό νεκρών από τις πρόσφατες ταραχές, σύμφωνα με επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Από τους νεκρούς, οι 2.427 χαρακτηρίζονται «μάρτυρες» σύμφωνα με την ισλαμική έννοια του όρου, καθώς θεωρούνται «αθώα» θύματα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) που εδρεύει στη Νορβηγία και τα στοιχεία της οποίας επικαλείται ο ΟΗΕ, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερος. Η IHR εκτιμά ότι τουλάχιστον 3.428 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί, ενώ ο απολογισμός μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τις 20.000.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδήλωση στο Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Τουλάχιστον 5.000 νεκροί στις διαδηλώσεις, σύμφωνα με αξιωματούχο

Ιρανός αξιωματούχος ανέφερε ότι πάνω από 5.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 500 από τις δυνάμεις ασφαλείας, σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις. Κατηγόρησε «τρομοκράτες» και ξένες δυνάμεις για τη βία, κυρίως στις κουρδικές περιοχές.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση σε ΗΠΑ για αντίποινα - 116 νεκροί σε διαδηλώσεις

Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ, ενώ το Ισραήλ βρίσκεται σε επιφυλακή. Ο Τραμπ τονίζει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στηρίξουν τους διαδηλωτές στο Ιράν.
Πινακίδα στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Βομβαρδισμοί σπέρνουν τον τρόμο, χωρίς διαδηλώσεις στην Τεχεράνη

Τεχεράνη μοιάζει σήμερα με πόλη φάντασμα λόγω των αμερικανοϊσραηλινών πληγμάτων, με τους δρόμους άδειους εκτός από περιπολίες και σημεία ελέγχου. Εκατοντάδες νεκροί, αλλά δεν διακρίνεται εξέγερση, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.
Διαδηλωτής με ντουντούκα
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: 25 νεκροί σε διαδηλώσεις υπέρ του Ιράν

Τουλάχιστον 25 νεκροί από τις βίαιες διαδηλώσεις στο Πακιστάν μετά τη δολοφονία του αγιατολάχ Χαμενεΐ. Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν σε αμερικανικά διπλωματικά κτίρια στο Καράτσι, προκαλώντας συγκρούσεις με την αστυνομία.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Τρεις νεκροί από επιθέσεις στα δυτικά, κατά κρατικά ΜΜΕ

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες στο δυτικό Ιράν μετά από αεροπορικά πλήγματα σε κατοικίες στη Σαναντάζ, στη διάρκεια των εχθροπραξιών με ΗΠΑ και Ισραήλ, σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό, σύμφωνα με πηγή

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού στη νότια Βηρυτό, ως απάντηση σε επιθέσεις της Χεζμπολά εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με ιατρική πηγή του πρακτορείου Ρόιτερς.