ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
Ο Μαρκ Κάρνεϊ μιλά κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης στον Καναδά. Επίκεντρο η ενίσχυση της χώρας.

Νταβός: Ο Καναδάς στηρίζει Γροιλανδία, λέει «όχι» σε δασμούς των ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ, δήλωσε στο Νταβός ότι στηρίζει Γροιλανδία και Δανία στο δικαίωμά τους να καθορίσουν το μέλλον του νησιού και ζήτησε διάλογο, όχι δασμούς.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ, εξέφρασε τη σταθερή στήριξη της χώρας του προς τη Γροιλανδία και τη Δανία, επισημαίνοντας το «δικαίωμά τους» να καθορίσουν το μέλλον του μεγάλου αρκτικού νησιού. 

Το θέμα της Γροιλανδίας έχει βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Κάρνεϊ τόνισε ότι «οι μεσαίες δυνάμεις πρέπει να δράσουν από κοινού, γιατί αν δεν είμαστε στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων), είμαστε στο μενού». 

Υπογράμμισε επίσης πως «κάθε μέρα μας υπενθυμίζει ότι ζούμε σε μια εποχή μεγάλης αντιπαλότητας μεταξύ δυνάμεων».

Ο Καναδός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα του αντιτίθεται «σθεναρά» σε πιθανούς δασμούς που θα επέβαλαν οι ΗΠΑ λόγω των βλέψεων του Τραμπ για τη Γροιλανδία.

 Όπως δήλωσε, «ο Καναδάς αντιτίθεται σθεναρά στους δασμούς για τη Γροιλανδία και ζητά στοχευμένες συνομιλίες για την επίτευξη των κοινών μας στόχων για ασφάλεια και ευημερία στην Αρκτική».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρωθυπουργός Δανίας στο Νούουκ μετά τις απειλές Τραμπ για Γροιλανδία

Η Μέτε Φρεντέρικσεν επισκέφθηκε τη Γροιλανδία για να εκφράσει τη στήριξη της Δανίας, μετά τις εντάσεις με τον Τραμπ. Στο Νούουκ την υποδέχθηκε ο Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν και περπάτησαν μαζί στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Μέττε Φρεντέρικσεν συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Γροιλανδία: «Ίσως τα χειρότερα να έρθουν», προειδοποιεί η πρωθυπουργός Δανίας

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, προειδοποίησε ότι τα χειρότερα ίσως έπονται, τονίζοντας πως η Δανία δεν διαπραγματεύεται τις αρχές της και η Ευρώπη οφείλει να αντιδράσει απέναντι σε απειλές εμπορικού πολέμου.
Ντόναλντ Τραμπ προστασία σκηνής
ΔΙΕΘΝΗ

Η Δανή Πρωθυπουργός ζητά από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις απειλές κατά Γροιλανδίας

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις απειλές προς ιστορικούς συμμάχους, απορρίπτοντας ως «τρελές» τις δηλώσεις Τραμπ για ανάγκη ελέγχου της Γροιλανδίας, που ανήκει στη Δανία.
Γενς-Φρέντρικ Νίλσεν Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρωθυπουργός Γροιλανδίας απορρίπτει τον χαρακτηρισμό του Τραμπ

Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας τόνισε ότι εκπροσωπεί ένα υπερήφανο έθνος που στηρίζει τη διεθνή τάξη, απαντώντας στον Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε τη Γροιλανδία «μεγάλο, κακοδιοικούμενο κομμάτι πάγου» και επέκρινε το ΝΑΤΟ.
Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Γροιλανδός πρωθυπουργός: Οι πλέον σημαντικές εκλογές στην ιστορία μας

Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας χαρακτήρισε τις δανέζικες εκλογές ως τις σημαντικότερες στην ιστορία Δανίας και Γροιλανδίας, λόγω των αμερικανικών πιέσεων για προσάρτηση, τονίζοντας την ανάγκη για σωστή στάση και μέτρα.