ΓΔ: 2328.46 -1.43% Τζίρος: 405.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γενς-Φρέντρικ Νίλσεν Γροιλανδία
Ο Γενς-Φρέντρικ Νίλσεν μπροστά σε ιστορικό κτήριο στη Γροιλανδία κατά τη διάρκεια δημόσιας παρουσίασης.

Γροιλανδία: Δεν πρόκειται να γίνει στρατιωτική επιχείρηση, αλλά να είμαστε σε ετοιμότητα

Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν είπε στο Νούουκ ότι στρατιωτική επιχείρηση είναι απίθανη, χωρίς να αποκλείεται. Τόνισε ότι η Γροιλανδία είναι στο ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν, δήλωσε πως μια στρατιωτική επιχείρηση κατά της Γροιλανδίας θεωρείται απίθανη, αλλά η περιοχή πρέπει να παραμείνει σε ετοιμότητα. Η τοποθέτηση αυτή έγινε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Νούουκ, την πρωτεύουσα της χώρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Νίλσεν, «Δεν είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στρατιωτική ισχύς όμως αυτό δεν αποκλείεται. Η άλλη πλευρά (ο Ντόναλντ Τραμπ) το είπε ξεκάθαρα». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Γροιλανδία αποτελεί μέρος του ΝΑΤΟ και οποιαδήποτε κλιμάκωση θα έχει συνέπειες και σε διεθνές επίπεδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Βλέπουμε ευκαιρία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης με τις ΗΠΑ για Γροιλανδία

Η Δανία βλέπει ευκαιρία για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια στη Γροιλανδία, μετά τη δήλωση Τραμπ για συμφωνία με το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ράσμουσεν. "Τώρα μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους."
Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Γροιλανδία: Οδηγίες στους πολίτες για ενδεχόμενη κρίση

Η κυβέρνηση της Γροιλανδίας εξέδωσε φυλλάδιο με οδηγίες για αντιμετώπιση κρίσεων, προτείνοντας αποθήκευση τροφίμων, νερού, ειδών πρώτης ανάγκης και κυνηγετικών όπλων για πέντε μέρες, μετά από διακοπές ρεύματος στο νησί.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία βλέπει στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής και δείχνει το NATO

Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Δανία κατηγόρησε το NATO και τη Δανία για στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επικαλούμενοι απειλές από Ρωσία και Κίνα, και τόνισε ότι η Κοπεγχάγη υιοθετεί συγκρουσιακή στάση, αυξάνοντας τις εντάσεις στην περιοχή.
Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Δανία αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Η Δανία ανακοίνωσε αύξηση της στρατιωτικής της παρουσίας στη Γροιλανδία και ζήτησε ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Αρκτική, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, ενόψει συνομιλιών με ΗΠΑ και Γροιλανδία για το μέλλον της περιοχής.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ελάχιστος ο κίνδυνος στρατιωτικής προσάρτησης Γροιλανδίας από ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας υποβάθμισε τον κίνδυνο αμερικανικής επίθεσης στη Γροιλανδία, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν ενδείξεις σοβαρής εξέτασης του ζητήματος από τις ΗΠΑ και ότι προέχει η συνεργασία για την ασφάλεια στην Αρκτική.