ΓΔ: 2328.46 -1.43% Τζίρος: 405.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αγορά Γιουβού Κίνα
Σκηνή πολυσύχναστης αγοράς στη Γιουβού της Κίνας με ντόπιους και τουρίστες.

Χαϊνάν: Η νέα αφορολόγητη πολιτική αυξάνει κατανάλωση και αγορές

Στο Sanya της Χαϊνάν, αυξήθηκαν οι κατηγορίες αφορολόγητων ειδών από 45 σε 47, διευρύνοντας τα δικαιώματα αγορών για τους τουρίστες και προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες στα εμπορικά συγκροτήματα της επαρχίας.

Στο διεθνές εμπορικό συγκρότημα πώλησης αφορολόγητων ειδών Sanya, που βρίσκεται στη νησιωτική επαρχία Χαϊνάν στη νότια Κίνα, παρατηρείται αυξημένη προσέλευση πελατών. Τουρίστες από διάφορες χώρες, όπως ο Άντον από τη Λευκορωσία, πραγματοποιούν αγορές με την οικογένειά τους, επωφελούμενοι από τις ανταγωνιστικές τιμές σε προϊόντα τεχνολογίας, όπως το iPhone 17.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, η πολιτική πώλησης αφορολόγητων ειδών στη Χαϊνάν αναπροσαρμόστηκε από την 1η Νοεμβρίου 2025, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των διαφορετικών αναγκών των τουριστών.

Οι κατηγορίες αφορολόγητων προϊόντων αυξήθηκαν από 45 σε 47, ενώ διευρύνθηκε το δικαίωμα αγορών για τους εξερχόμενους τουρίστες. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τη δυναμική της αγοράς αφορολόγητων ειδών και προσελκύει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.

Όπως ανέφερε τουρίστρια από τη Ρωσία, "Αυτό το εμπορικό κέντρο είναι καταπληκτικό. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που θέλω ν’ αγοράσω και οι τιμές είναι χαμηλές". Τόνισε επίσης ότι οι διεθνείς εμπορικές μάρκες που διατίθενται στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών είναι συχνά δυσεύρετες στη ρωσική αγορά.

Η νέα πολιτική έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές και για τους ντόπιους κατοίκους, μειώνοντας τους περιορισμούς στις αγορές. Όσοι έχουν ιστορικό ταξιδιών εκτός Χαϊνάν μπορούν πλέον να αγοράζουν πάνω από 15 προϊόντα οποιαδήποτε στιγμή, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της τοπικής κατανάλωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αναβάθμιση αφορολόγητων καταστημάτων για περισσότερες τουριστικές επιλογές

Η Κίνα ανακοίνωσε νέα μέτρα για τα αφορολόγητα καταστήματα από 1η Νοεμβρίου, με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης μέσω βελτιώσεων στη φορολογική επιστροφή και στη διεύρυνση των διαθέσιμων προϊόντων.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Εμπορική καμπάνια 9 ημερών για αύξηση κατανάλωσης στο Φεστιβάλ Άνοιξης

Το Πεκίνο σχεδιάζει εννιαήμερη εκστρατεία για την ενίσχυση της κατανάλωσης κατά το Φεστιβάλ της Άνοιξης, με δράσεις σε έξι τομείς όπως τουρισμός, αγορές, μεταφορές και πολιτιστικά γεγονότα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αύξηση λιανικών πωλήσεων το 2025 με προγράμματα ανταλλαγής

Το 2025, τα κινεζικά προγράμματα ανταλλαγής προϊόντων κινητοποίησαν 366 εκατ. αγορές και πωλήσεις 2,61 τρισ. γιουάν. Καταγράφηκε διψήφια αύξηση στις πωλήσεις οικιακών συσκευών και 20,9% άνοδος στον επικοινωνιακό εξοπλισμό.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικές επαρχίες ανακοινώνουν οικονομικούς στόχους για το 2024

Οι κινεζικές επαρχίες ανακοίνωσαν τους στόχους αύξησης του ΑΕΠ για το 2026, εστιάζοντας στην ενίσχυση της κατανάλωσης και της βιομηχανίας. Οι περισσότεροι στόχοι κυμαίνονται μεταξύ 4,5% και 5%, με ορισμένες επαρχίες να επιδιώκουν υψηλότερα ποσοστά.