ΓΔ: 2598.84 -0.69% Τζίρος: 38.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:31:37
Άδειο αεροπλάνο καμπίνα
Η άδεια καμπίνα αεροπλάνου χωρίς παρουσία επιβατών σε καθηλωμένο αεροσκάφος.

Η Lufthansa διακόπτει πτήσεις από και προς Τεχεράνη έως 29 Μαρτίου

Η Lufthansa ανέστειλε όλες τις πτήσεις από και προς Τεχεράνη έως 29 Μαρτίου και παρακάμπτει τον εναέριο χώρο Ιράν-Ιράκ, ενώ χρησιμοποιεί διάδρομο στο Ιράκ. Η Austrian Airlines δεν πετά στη Τεχεράνη μέχρι τουλάχιστον 16 Φεβρουαρίου.

Η Lufthansa προχώρησε στην αναστολή όλων των πτήσεων προς και από την Τεχεράνη έως και τις 29 Μαρτίου, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του γερμανικού ομίλου αερομεταφορών στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Lufthansa είχε ανακοινώσει ότι θα αποφεύγει, μέχρι νεωτέρας, τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ιράκ. Ωστόσο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ομίλου, τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούν πλέον «έναν διάδρομο εντός του εναέριου χώρου του Ιράκ».

Παράλληλα, η Austrian Airlines, που ανήκει στον όμιλο Lufthansa, δεν θα πραγματοποιεί πτήσεις προς την Τεχεράνη τουλάχιστον μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη σύσταση του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA), που την Παρασκευή κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο, λόγω των αμερικανικών απειλών για πιθανή επίθεση κατά του Ιράν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο αεροπλάνο καμπίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Lufthansa αποφεύγει Ιράν και Ιράκ στον εναέριο χώρο έως νεωτέρας

Η Lufthansa και οι συνεργαζόμενες εταιρείες της παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο Ιράν και Ιράκ λόγω έντασης στη Μέση Ανατολή, ενώ πτήσεις προς Ισραήλ και Ιορδανία θα γίνονται μόνο ημερήσια, με πιθανές ακυρώσεις, μέχρι νεοτέρας.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Χρέωση διοδίων στα στενά Ορμούζ για περιβαλλοντικούς λόγους

Το Ιράν υπερασπίστηκε τα σχέδιά του για χρέωση διοδίων στα πλοία που διαπλέουν τα στενά του Ορμούζ, επικαλούμενο τη σοβαρή περιβαλλοντική ζημιά από τη ναυσιπλοΐα και ζητώντας συνεισφορά χωρών και εταιρειών για το κόστος αυτό.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ομάν: Θετικές οι συνομιλίες με Ιράν, προειδοποίηση για επιθέσεις σε πλοία

Το Ομάν χαρακτήρισε «θετικές» τις συνομιλίες με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ προειδοποίησε για επιθέσεις σε πλοία και κάλεσε να αποφευχθούν ενέργειες που βάζουν σε κίνδυνο τη διπλωματία στη στρατηγική αυτή θαλάσσια οδό.
ΑΑμμππάάςς  ΑΑρρααγγκκττσσίί  πποορρττρρααίίττοο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για νέα ναυτική διαδρομή στα Στενά Ορμούζ

Το Ιράν και το Ομάν βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για νέα διαδρομή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Αραγτσί, με όρους και αποζημιώσεις για παραβιάσεις, ενώ λύθηκαν τεχνικά και νομικά ζητήματα για μόνιμη διαδρομή.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Δεκατέσσερα πλοία, τα μισά ιρανικά, διέπλευσαν το Ορμούζ την Κυριακή

Την Κυριακή μόλις 14 πλοία, κυρίως εμπορικά και ιρανικής σημαίας, διέσχισαν τα Στενά του Ορμούζ, εν μέσω εχθροπραξιών ΗΠΑ-Ιράν. Ο αριθμός είναι ο χαμηλότερος από τις 13 Ιουνίου, δείχνοντας μειωμένη αλλά όχι πλήρη διακοπή διέλευσης.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τέλος 20% στα φορτία από τα Στενά Ορμούζ θα επιβάλουν οι ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι επαναφέρει τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμένων και θέλει να επιβάλει περιορισμούς στη διέλευση πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ, ενισχύοντας έτσι την ένταση με το Ιράν στην περιοχή.