ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου

Ο Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει αν θα καταφύγει σε βία για τη Γροιλανδία

Ο Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει αν θα χρησιμοποιούσε βία για τη Γροιλανδία, λέγοντας «ουδέν σχόλιον» στο NBC News. Τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να ασχοληθεί με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και απείλησε με δασμούς αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απέφυγε να απαντήσει εάν σκοπεύει να προσφύγει στη βία για να αποκτήσει τη Γροιλανδία, σύμφωνα με συνέντευξή του στο NBC News.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Τραμπ περιορίστηκε να δηλώσει «ουδέν σχόλιον» σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το δίκτυο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ευρώπη οφείλει να εστιάσει στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και «όχι στη Γροιλανδία». Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως θα προχωρήσει «κατά 100%» στην επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκές χώρες, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία για την απόκτηση της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, ο Τραμπ επέμεινε ότι «η Νορβηγία (σ.σ. η κυβέρνηση) το ελέγχει πλήρως, παρά τα όσα λένε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σε λίγες ώρες υπογραφή συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν, λέει στο Axios

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η υπογραφή της συμφωνίας με το Ιράν θα γίνει «σε λίγες ώρες», μετά από καθυστέρηση που αποδίδει στις ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό, εκφράζοντας δυσαρέσκεια προς τον Νετανιάχου.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπογραφή συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν αύριο Κυριακή

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως η υπογραφή συμφωνίας με το Ιράν προγραμματίζεται για αύριο, υποστηρίζοντας ότι τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν, ενώ η Τεχεράνη αρνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο. Οι δύο χώρες αναφέρουν πως συμφωνία είναι κοντά.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Προγραμματίστηκε να υπογραφεί αύριο η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι επίκειται συμφωνία με το Ιράν και πως τα Στενά του Ορμούζ θα «ανοίξουν» μετά την ολοκλήρωσή της, ωστόσο η Τεχεράνη διέψευσε πως υπάρχει οριστική ημερομηνία υπογραφής της.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν δύο ιρανικά drones που απειλούσαν πλοία στο στενό του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν δύο ιρανικά drones στο στενό του Ορμούζ, ενώ η ένταση με το Ιράν παραμένει. Δεν έχουν σημειωθεί άλλες εχθροπραξίες μέχρι στιγμής, με Τραμπ να δηλώνει ότι πλησιάζουν σε συμφωνία για το στρατηγικό πέρασμα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: «Χωρίς τέλος το τέλμα των ΗΠΑ», προειδοποιεί ο Γαλιμπάφ

Ο Μοχάμαντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ προειδοποίησε τις ΗΠΑ για ένα «τέλμα δίχως τέλος» μετά τις απειλές Τραμπ, τονίζοντας ότι απερίσκεπτες ενέργειες θα οδηγήσουν σε καταστροφή αγορών και ενεργειακών υποδομών και θα αναδείξουν ένα «διαφορετικό Ιράν».