ΓΔ: 2475.74 -0.40% Τζίρος: 325.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γερμανικό Κοινοβούλιο

Συρία: Ο Σάρα ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βερολίνο

Ο πρόεδρος της Συρίας, Άχμαντ αλ Σάρα, ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Τρίτη επίσκεψή του στο Βερολίνο, που θα αφορούσε το θέμα του επαναπατρισμού Σύρων προσφύγων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Άχμαντ αλ Σάρα, ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βερολίνο, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη και θα εστίαζε στη βούληση των γερμανικών αρχών να εντατικοποιήσουν τον επαναπατρισμό Σύρων προσφύγων. Όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος, "αναβλήθηκε από τη συριακή πλευρά".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αχμέντ αλ-Σαράα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αχμέντ αλ-Σαράα επισκέπτεται το Βερολίνο Κυριακή και Δευτέρα

Την Κυριακή φτάνει στο Βερολίνο ο ηγέτης Αχμέντ αλ-Σαράα για επαφές με τον πρόεδρο Σταϊνμάιερ και τον καγκελάριο Μερτς. Αυστηρά μέτρα ασφάλειας και διαδηλώσεις αναμένονται κατά την επίσκεψή του.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς καλεί τον πρόεδρο της Συρίας για συνομιλίες επαναπατρισμού

Ο Φρίντριχ Μερτς κάλεσε τον πρόεδρο της Συρίας στη Γερμανία για να συζητήσουν τον επαναπατρισμό Σύρων προσφύγων, τονίζοντας πως ο εμφύλιος τελείωσε. Επιφυλάξεις εξέφρασε ο ΥΠΕΞ Βάντεφουλ λόγω των καταστροφών στη Συρία.
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σε απέλαση του δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο προχωρά η κυβέρνηση

Η Νάνσι Φέζερ, ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε ότι «η επίθεση στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος με μαχαίρι είναι φρικτή και βάναυση», ζητώντας αυστηρή τιμωρία και απέλαση του δράστη.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Ο Ρώσος πρέσβης κλήθηκε λόγω κυβερνοεπιθέσεων

Ο Ρώσος πρέσβης στο Βερολίνο κλήθηκε από το γερμανικό ΥΠΕΞ για διαμαρτυρία σχετικά με κυβερνοεπιθέσεις που αποδίδονται σε ρωσικές υπηρεσίες. ΕΕ και Βρετανία επέβαλαν κυρώσεις κατά προσώπων και οργανισμών της Ρωσίας.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βερολίνο χρηματοδοτεί 50.000 drones για την Ουκρανία

Η Γερμανία θα χρηματοδοτήσει 50.000 επιθετικά drones για την Ουκρανία, σε μία από τις μεγαλύτερες σχετικές παραγγελίες από δυτική χώρα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις βασίζονται σε drones για τον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Πανοραμικό Βερολίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος αίσιο στην ομηρία σε σούπερ μάρκετ του Βερολίνου

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία σε σούπερ μάρκετ του Βερολίνου, καθώς η αστυνομία απελευθέρωσε σώα την ταμία, που κρατούνταν με την απειλή μαχαιριού επί 11 ώρες. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε με Taser και τραυματίστηκε ελαφρά.