ΓΔ: 2506.51 0.57% Τζίρος: 84.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:22:39
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Νέοι δασμοί Τραμπ στις ευρωπαικές χώρες που αντιδρούν για Γροιλανδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με δασμούς έως 25% σε προϊόντα από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, αν δεν πουληθεί η Γροιλανδία στις ΗΠΑ, ξεκινώντας με 10% από 1η Φεβρουαρίου και αύξηση σε 25% από 1η Ιουνίου 2026.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε για την επιβολή νέων δασμών έως και 25% σε προϊόντα από συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Truth Social.

Όπως αναφέρει, από την 1η Φεβρουαρίου, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία θα αντιμετωπίζουν πρόσθετο φόρο 10% στα εμπορεύματα που εξάγουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την 1η Ιουνίου 2026 οι δασμοί θα αυξηθούν στο 25%. Οι δασμοί αυτοί θα παραμείνουν σε ισχύ "μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία για την πλήρη πώληση της Γροιλανδίας" στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πακιστάν καλεί ΗΠΑ και Ιράν να τηρήσουν το Μνημόνιο Ισλαμαμπάντ

Το Πακιστάν κάλεσε όλες τις πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο Ισλαμαμπάντ, μετά τη δήλωση Τραμπ ότι η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν «έχει τελειώσει». Η συμφωνία στόχευε στην αποκλιμάκωση εντάσεων στον Περσικό.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να φτιάξει Πάτριοτ πυραύλους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να κατασκευάσει πυραύλους Patriot, ενώ τόνισε πως τόσο Ρωσία όσο και Ουκρανία επιθυμούν τον τερματισμό του πολέμου. Το Patriot χαρακτηρίζεται ως αμυντικό όπλο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ διαβεβαιώνει τους ηγέτες του ΝΑΤΟ για παραμονή των ΗΠΑ στη συμμαχία

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε στους ηγέτες του ΝΑΤΟ ότι οι ΗΠΑ θέλουν να μείνουν στη συμμαχία και ότι θα συνεχίσουν την πώληση όπλων στους συμμάχους, ανεξαρτήτως χρήσης, σύμφωνα με πηγή που ήταν παρούσα στη σύνοδο της Άγκυρας.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση αλ Σαρά με Τραμπ στην Άγκυρα στο περιθώριο της συνόδου του NATO

Ο Σύρος πρόεδρος Άχμαντ αλ Σαρά έφτασε στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ στη σύνοδο κορυφής του NATO, παρουσία 36 ηγετών, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.