Ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική της Ligue 1 με σημαντικές αναμετρήσεις και αλλαγές στη βαθμολογία. Η Μονακό γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Λοριάν με 1-3, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τον αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ.
Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της αγωνιστικής είναι οι εξής: Λανς-Οσέρ, Τουλούζ-Νις, Ανζέ-Μαρσέιγ (όλες στις 17 Ιανουαρίου), καθώς και Στρασμπούρ-Μετς, Ναντ-Παρί FC, Ρεν-Χάβρη, Λιόν-Μπρεστ (στις 18 Ιανουαρίου).
Στη βαθμολογία, μετά από 17 αγώνες, η Λανς προηγείται με 40 βαθμούς, ακολουθούμενη από την Παρί Σεν Ζερμέν με 39 και τη Μαρσέιγ και τη Λιλ που ισοβαθμούν στους 32. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται οι Ρεν και Λιόν με 30 βαθμούς.
Η Μονακό και η Λοριάν έχουν από 23 και 22 βαθμούς αντίστοιχα, έχοντας δώσει έναν αγώνα περισσότερο. Στην ουρά της βαθμολογίας βρίσκονται η Οσέρ και η Μετς με 12 βαθμούς.