ΓΔ: 2366.48 -1.69% Τζίρος: 325.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
Η Τζόρτζια Μελόνι μιλάει σε δημοσιογράφους στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Μελόνι: Η Αρκτική να γίνει βασική προτεραιότητα για ΝΑΤΟ και ΕΕ

Η Ιταλία θεωρεί την Αρκτική προτεραιότητα για ΝΑΤΟ και ΕΕ, επιδιώκοντας συντονισμένη παρουσία στην περιοχή για αποτροπή εντάσεων. Προγραμματίζει επιχειρηματική αποστολή, τονίζοντας τη σημασία των πρώτων υλών της Αρκτικής.

Τη σημασία που αποδίδει η Ιταλία στην περιοχή της Αρκτικής ανέδειξαν η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, σε πρόσφατες δηλώσεις τους.

Η κ. Μελόνι επισήμανε ότι η Αρκτική οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τόνισε πως «η Ατλαντική Συμμαχία πρέπει να αδράξει την ευκαιρία να αναπτύξει, στην περιοχή, μια συντονισμένη παρουσία, ικανή να προλάβει εντάσεις, να προστατέψει τη σταθερότητα και να απαντήσει σε αναμείξεις άλλων παικτών».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι γνωστοποίησε ότι η Ιταλία προετοιμάζει επιχειρηματική αποστολή με επίκεντρο την Αρκτική. Όπως ανέφερε, η χώρα είναι παρατηρητής στο Αρκτικό Συμβούλιο, διατηρώντας ωστόσο ενεργή δράση και σε βιομηχανικό επίπεδο.

Ο κ. Ταγιάνι υπογράμμισε τη σημασία των πρώτων υλών στην περιοχή, σημειώνοντας ότι «η Αρκτική είναι γεμάτη πρώτες ύλες» και ότι η Ιταλία εργάζεται με εποικοδομητικό τρόπο για την αξιοποίησή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Ανάγκη αμυντικής ανεξαρτησίας και ενίσχυσης του ευρωπαϊκού ΝΑΤΟ

Ο ευρωπαίος επίτροπος Άμυνας Αντριους Κουμπίλιους τόνισε την ανάγκη για ταχεία ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής ανεξαρτησίας και του ευρωπαϊκού πυλώνα του ΝΑΤΟ, λόγω πιθανής μείωσης της αμερικανικής παρουσίας στην Ευρώπη.
Μέττε Φρεντέρικσεν συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Φρέντερικσεν: Η ενότητα ΗΠΑ - Ευρώπης είναι ο καλύτερος δρόμος

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν, τόνισε από το Παρίσι την ανάγκη ενότητας ΗΠΑ και Ευρώπης, σημειώνοντας ότι η παγκόσμια τάξη άλλαξε οριστικά και η Ρωσία δεν επιθυμεί ειρήνη στην Ευρώπη.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: «Η Ευρώπη χωρίς ΗΠΑ δεν μπορεί να αυτοπροστατευτεί»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, τόνισε πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι ζωτικής σημασίας και πως Ευρώπη και ΗΠΑ χρειάζονται το ΝΑΤΟ για τη σταθερότητα και την ασφάλεια, απορρίπτοντας την ιδέα ευρωπαϊκής άμυνας χωρίς αυτό.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έκπληξη για τις δηλώσεις Τραμπ, ζητά σεβασμό από ΗΠΑ

Η Ιταλική κυβέρνηση απάντησε με έκπληξη στις δηλώσεις Τραμπ για το ΝΑΤΟ και το Αφγανιστάν, τονίζοντας τη συμβολή της Ιταλίας στην αποστολή με χιλιάδες στρατιώτες, απώλειες και τραυματίες, και υπενθυμίζοντας την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Καλωσορίζουμε τη δέσμευση Τραμπ για άρση δασμών στην Ιταλία

Η Τζόρτζια Μελόνι χαιρέτισε θετικά την απόφαση Τραμπ για αποτροπή των δασμών κατά ευρωπαϊκών χωρών και τόνισε τη σημασία διατήρησης του διαλόγου μεταξύ συμμάχων, όπως πάντα υποστήριζε η Ιταλία.
Μάριο Ντράγκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ο Ντράγκι κατάλληλος για απεσταλμένος ΕΕ στην Ουκρανία

Ο Ιταλός υφυπουργός Τζοβαμπατίστα Φατσολάρι δήλωσε ότι ο Μάριο Ντράγκι είναι κατάλληλος για ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ στην Ουκρανία, ενώ η Μελόνι τόνισε πως η ΕΕ πρέπει να συζητήσει ενιαία με τη Ρωσία.