ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου

«Καρφιά» της Ρωσίας για το βρετανικό σχέδιο για πυραύλους στην Ουκρανία

Η Βρετανία σχεδιάζει να βοηθήσει την Ουκρανία στην ανάπτυξη του βαλλιστικού πυραύλου Nightfall, κάτι που, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, δεν συμβάλλει στην ειρήνη, αλλά ενισχύει τις ουκρανικές πολεμικές δυνατότητες.

Ανησυχία προκαλεί στη Μόσχα το βρετανικό σχέδιο για την υποστήριξη της Ουκρανίας στην ανάπτυξη του βαλλιστικού πυραύλου Nightfall, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα. Η ίδια τόνισε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν συνιστά βήμα προς την ειρήνη.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ανακοινώσει ένα πρόγραμμα ταχείας ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων εδάφους για λογαριασμό της Ουκρανίας. Στόχος του σχεδίου είναι να ενισχυθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παλάτι του Ουέστμινστερ
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικές κυρώσεις σε όσους στρατολογούν μετανάστες για τον πόλεμο στη Ρωσία

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε 35 άτομα και οργανισμούς που εμπλέκονται στη στρατολόγηση μεταναστών υπέρ της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, με κατηγορίες για ανθρώπινο εμπόριο και αποσταθεροποιητικές ενέργειες σε Ευρώπη.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ζητά εξηγήσεις από Βρετανία για τον στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Η Μαρία Ζαχάροβα ζητά από τη Βρετανία να αποκαλύψει τον ρόλο του Βρετανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Ουκρανία, κατηγορώντας το Λονδίνο για υποστήριξη «τρομοκρατικών ενεργειών» του Κιέβου.
Σεργκέι Λαβρόφ έξοδος
ΔΙΕΘΝΗ

O Λαβρόφ ζητά αποσαφήνιση του ρόλου των ΗΠΑ στη διαμεσολάβηση για Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ζήτησε διευκρινίσεις για τον ρόλο των ΗΠΑ στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία, εντείνοντας την αντιπαράθεση με τον Μάρκο Ρούμπιο αναφορικά με φερόμενη συμφωνία Πούτιν-Τραμπ στην Αλάσκα πέρυσι.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Μόσχα παραμένει πιστή στις συμφωνίες Αλάσκας με Τραμπ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε ότι η Ρωσία παραμένει δεσμευμένη σε όσα συμφωνήθηκαν με τις ΗΠΑ στη σύνοδο στην Αλάσκα το 2023, σχετικά με πολιτική λύση στην κρίση της Ουκρανίας. Το Κίεβο αρνείται να παραδώσει εδάφη στη Ρωσία.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η αποχώρηση Στάρμερ δεν αλλάζει τη στάση του Λονδίνου

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η παραίτηση του Κιρ Στάρμερ δεν θα αλλάξει τη «εχθρική στάση» του Λονδίνου προς τη Ρωσία, καθώς, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Στάρμερ δεν διαφοροποιήθηκε στη βρετανορωσική πολιτική.