ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά από το προεδρικό βήμα στις ΗΠΑ.

Τραμπ: «Σκληρή δράση» κατά Ιράν αν εκτελεστούν διαδηλωτές

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν «πολύ ισχυρά» αν το Ιράν εκτελέσει διαδηλωτές, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες. Παράλληλα, ενθάρρυνε τους Ιρανούς να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις, υποσχόμενος ότι «η βοήθεια έρχεται».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον θα προχωρήσει σε «πολύ ισχυρή δράση» εάν η ιρανική κυβέρνηση υλοποιήσει απαγχονισμούς διαδηλωτών, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τη φύση των μέτρων.

Σε συνέντευξή του στο CBS News, ο Τραμπ κλήθηκε να σχολιάσει αναφορές περί επικείμενης εκτέλεσης ενός 26χρονου Ιρανού διαδηλωτή. Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν έχω ακούσει για αυτόν τον απαγχονισμό… Θα αναλάβουμε πολύ ισχυρή δράση, εάν κάνουν κάτι τέτοιο», στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς την Τεχεράνη.

Παράλληλα, μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες του Ιράν να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος, διαβεβαιώνοντας πως «η βοήθεια είναι καθ’ οδόν». Ωστόσο, απέφυγε να διευκρινίσει το περιεχόμενο της βοήθειας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους: «Θα πρέπει να το ανακαλύψετε μόνοι σας, λυπάμαι…».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός ζήτησε από τις ΗΠΑ παράταση τελεσιγράφου στο Ιράν

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ ζήτησε από τον πρόεδρο Τραμπ να παρατείνει κατά δύο εβδομάδες την προθεσμία για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: «Μόνο ο Τραμπ ξέρει» λέει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως μόνο ο Τραμπ γνωρίζει τι θα πράξει στο Ιράν, λίγες ώρες πριν λήξει το τελεσίγραφο προς την Τεχεράνη, σημειώνοντας πως το ιρανικό καθεστώς έχει περιθώριο μέχρι τις 20:00 να συνάψει συμφωνία.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Νέες επιθέσεις λίγο πριν λήξει το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου

Νέα πλήγματα δέχθηκε η Τεχεράνη λίγες ώρες πριν λήξει το τελεσίγραφο του Τραμπ, που απειλεί με καταστροφή υποδομών αν δεν ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ, την ώρα που ο πόλεμος στην περιοχή συνεχίζεται με χιλιάδες θύματα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αδιάφορος σε κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στο Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε πως δεν ανησυχεί για πιθανή διάπραξη εγκλημάτων πολέμου αν βομβαρδιστούν ιρανικές πολιτικές υποδομές, τονίζοντας πως «έγκλημα πολέμου» θα ήταν να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα και κατηγόρησε τη χώρα για βία κατά διαδηλωτών.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οριστική η προθεσμία για Ιράν – Επαρκής η πρόταση εκεχειρίας;

Ο Τραμπ δήλωσε πως η προθεσμία της Τρίτης προς το Ιράν είναι οριστική και χαρακτήρισε σημαντική, αλλά όχι αρκετή, την πρόταση εκεχειρίας, τονίζοντας ότι ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει γρήγορα αν ληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες.