ΓΔ: 2474.63 -1.06% Τζίρος: 376.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:09:37
Διαδήλωση για το Ιράν
Φώτο: Shutterstock

Τεχεράνη: Συγκέντρωση υπέρ Ισλαμικής Δημοκρατίας στην πλατεία Ενγελάμπ

Χιλιάδες Ιρανοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ενγελάμπ της Τεχεράνης για να στηρίξουν την Ισλαμική Δημοκρατία και να τιμήσουν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που σκοτώθηκαν στις πρόσφατες διαδηλώσεις, σύμφωνα με κρατική τηλεόραση.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Ενγελάμπ, στο κέντρο της Τεχεράνης, εκφράζοντας την υποστήριξή τους προς την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Η κινητοποίηση έγινε για να τιμηθούν τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Στην πλατεία, γνωστή και ως πλατεία της Επανάστασης, οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν τη σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας και προσευχήθηκαν για τα θύματα των γεγονότων, τα οποία η κυβέρνηση χαρακτήρισε «ταραχές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ιρανική κυβέρνηση καλεί σε συγκεντρώσεις υπέρ της Ισλαμικής Δημοκρατίας

Η ιρανική κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες σε συγκεντρώσεις στην Τεχεράνη απόψε, για να στηρίξουν την Ισλαμική Δημοκρατία και να τιμήσουν τον ανώτατο ηγέτη Χαμενεΐ, που σκοτώθηκε σε αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα το Σάββατο.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στήριξη της κυβέρνησης στους άμαχους του Ιράν

Η ιταλική κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη στήριξή της στον άμαχο πληθυσμό του Ιράν και θα συνεργαστεί με συμμάχους για μείωση της έντασης. Η Μελόνι και κορυφαίοι υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: 2.003 νεκροί συνολικά, 734 διαδηλωτές σκοτώθηκαν λέει ΜΚΟ

Η HRANA ανακοίνωσε επιβεβαιωμένους θανάτους 2.003 ανθρώπων λόγω ταραχών στο Ιράν, με 1.850 διαδηλωτές μεταξύ των θυμάτων. Η IHR σημειώνει ότι τουλάχιστον 734 διαδηλωτές σκοτώθηκαν και ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάνει τις χιλιάδες.
Το Αζαντί Τάουερ Τεχεράνης
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη Πακιστανού υπουργού στην Τεχεράνη για τις διαπραγματεύσεις

Ο Πακιστανός Υπουργός Εσωτερικών Μόχσιν Νάκβι βρίσκεται στην Τεχεράνη για συνομιλίες με Ιρανούς αξιωματούχους, με αντικείμενο την πρόοδο των διαπραγματεύσεων Ιράν-ΗΠΑ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο IRNA.
Πλήθος στη Λα Παζ
ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Κυβέρνηση και συνδικάτα ήρθαν σε συμφωνία μετά από έξι εβδομάδες

Ο πρόεδρος της Βολιβίας ανακοίνωσε συμφωνία με την κορυφαία συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων COB, οδηγώντας στην άρση διαδηλώσεων και αποκλεισμών μετά από έξι εβδομάδες έντασης. Η εξέλιξη θεωρείται σημαντική για την αποκλιμάκωση της κρίσης.