ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία

Τουσκ: «Ανησυχώ πολύ» για τις δηλώσεις Τραμπ για τη Γροιλανδία

Ο Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε ανησυχία για τις δηλώσεις Τραμπ σχετικά με τη Γροιλανδία και κάλεσε τη Βαρσοβία να είναι ειλικρινής με τις ΗΠΑ, τονίζοντας τη σημασία του διαλόγου μεταξύ συμμάχων σε ευαίσθητα ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τη Γροιλανδία. Όπως σημείωσε, η Πολωνία, ως πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ, οφείλει να είναι ειλικρινής απέναντι στην Ουάσιγκτον όσον αφορά τις ανησυχίες της.

Ο κ. Τουσκ, σε συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι "ανησυχώ πολύ σχετικά με το ζήτημα της Γροιλανδίας και επίσης ανησυχώ πολύ για τα γεγονότα που συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και για όλα όσα δημιουργούν τέτοια ιδεολογική και πολιτική ένταση εντός του ΝΑΤΟ και των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών".

Συμπλήρωσε ότι "επειδή είμαστε σύμμαχοι, φίλοι, και η Πολωνία είναι ένας εξαιρετικά πιστός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, πιστεύω επίσης ότι όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια θέση, δεν κάνεις τίποτα γονατιστός, απλώς λες αυτό που σκέφτεσαι. Μεταξύ φίλων, πρέπει να μιλάς ειλικρινά για το τι είναι σωστό και τι λάθος".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Λήξη του πολέμου στο Ιράν και πτώση καυσίμων μετά τις εκλογές

Ο Τραμπ εκτιμά ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα λήξει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Υποσχέθηκε πτώση στις τιμές καυσίμων μετά τις εκλογές.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προετοιμασία για παρατεταμένο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ζητούν αξιωματούχοι

Ο επικεφαλής πολιτικής του Πενταγώνου, Έλμπριτζ Κόλμπι, προειδοποίησε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μακρά σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, τονίζοντας τη διαρκή ανάγκη στήριξης της Ουκρανίας, παρά την επιδίωξη ειρήνης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Επιδιώκει συνάντηση με Τραμπ και συνομιλίες με Ρωσία-ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει να συναντήσει τον Τραμπ μέσα στον μήνα, ώστε να συζητήσουν πακέτο αντιαεροπορικής άμυνας, την ώρα που η Ουκρανία πλήττεται από ρωσικές επιθέσεις και έχει έλλειψη σχετικών αποθεμάτων.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά πως ο Πούτιν δεν σχεδιάζει επίθεση στο ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας το περιστατικό με το drone στη Γερμανία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δύο απεσταλμένοι του θα προτείνουν λύση για τον πόλεμο σε Ρωσία και Ουκρανία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι νέες επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν δεν θα διαρκέσουν πολύ, ενώ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ κατέστρεψαν ιρανικά όπλα και ότι είναι έτοιμοι για νέα πλήγματα αν χρειαστεί, μετά από έντονη ανταλλαγή πυρών.