ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
Η Τζόρτζια Μελόνι μιλάει σε δημοσιογράφους με φόντο τις σημαίες Ιταλίας και ΕΕ.

Μελόνι: Ελπίζω σε βελτίωση στη Βενεζουέλα με την πρόεδρο Ροντρίγκες

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως ελπίζει η κατάσταση στη Βενεζουέλα να βελτιωθεί με τη νέα πρόεδρο, αναφέροντας τη φτώχεια και τους χαμηλούς μισθούς. Για το Κρα Μοντανά τόνισε την ανάγκη αυστηρής δικαιοσύνης και στήριξης των θυμάτων.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, εξέφρασε την ελπίδα της για βελτίωση της κατάστασης στη Βενεζουέλα υπό τη νέα πρόεδρο Ροντρίγκες, επισημαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα φτώχειας στη χώρα. Όπως ανέφερε, οι καθηγητές στη Βενεζουέλα λαμβάνουν μισθό μόλις δύο ευρώ τον μήνα, ενώ με τα επιδόματα το ποσό ανέρχεται στα 160 ευρώ μηνιαίως.

Σχολιάζοντας τη στάση της ιταλικής άκρας αριστεράς, η Μελόνι σημείωσε ότι "εξηγεί στους εξόριστους της Βενεζουέλας τι σημαίνει να είσαι βενεζουελάνος", χαρακτηρίζοντας αυτή τη στάση ως "σουρεαλιστική". Παράλληλα, υπογράμμισε πως η πιο ουσιαστική απάντηση προήλθε από τους ίδιους τους εξόριστους, οι οποίοι αντέδρασαν με μηνύματα χαράς και ελπίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναφερόμενη στην τραγωδία του Κρα Μοντανά, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι "η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αυστηρότατη" και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα προσφέρει κάθε δυνατή στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων ώστε να αποδοθεί αποτελεσματικά δικαιοσύνη.

Η Μελόνι επεσήμανε ότι οι κανονισμοί στην Ιταλία είναι αυστηρότεροι σε σχέση με αυτούς της Ελβετίας, αλλά πρότεινε σε συνεργασία με την αντιπολίτευση να εξεταστούν ζητήματα που αφορούν τα κλειστά καταστήματα και την πιθανή απαγόρευση πυροτεχνημάτων που τοποθετούνται πάνω σε μπουκάλια. Όπως δήλωσε, οι επιχειρηματίες μπορούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για τον εορτασμό των πελατών τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Απαραίτητη η ευρεία προστασία του διεθνούς δικαίου

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως στηρίζει το διεθνές δίκαιο και επισημαίνει τη σημασία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για την Ιταλία. Υπογράμμισε ότι υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα και τόνισε τον ρόλο της Ιταλίας στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός ΥΠΕΞ: Νόμιμη η αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε πως οι στρατιωτικές επεμβάσεις γενικά δεν είναι λύση, ωστόσο η αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη λόγω της απειλής και της διακίνησης ναρκωτικών, τονίζοντας τη σημασία της δημοκρατικής μετάβασης.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο συγκέντρωση
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Μελόνι-Ματσάδο για το μέλλον της Βενεζουέλας

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι συνομίλησε τηλεφωνικά με τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο από τη Βενεζουέλα, συζητώντας τις δυνατότητες για ειρηνική και δημοκρατική μετάβαση μετά την αποχώρηση του Μαδούρο από την εξουσία.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Όχι σε στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, καταδικάζουμε τον Μαδούρο

Η ιταλική κυβέρνηση τόνισε τη στήριξή της στις δημοκρατικές προσδοκίες του λαού της Βενεζουέλας, καταδικάζοντας τις πράξεις καταστολής του καθεστώτος Μαδούρο και απορρίπτοντας τη στρατιωτική επέμβαση ως λύση.