ΓΔ: 2602.41 -0.64% Τζίρος: 254.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία

Μελόνι: Απίθανη η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Γροιλανδία

Η Τζόρτζια Μελόνι απέκλεισε το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στη Γροιλανδία, τονίζοντας τη σημασία στρατηγικής συζήτησης στο ΝΑΤΟ και την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας της Ευρώπης στην Αρκτική.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, απέκλεισε το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στη Γροιλανδία, τονίζοντας πως μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν προς όφελος κανενός, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι δηλώσεις της έγιναν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Τραμπ εστιάζει στη στρατηγική σημασία της Αρκτικής για τις ΗΠΑ, επιδιώκοντας να αποτρέψει την υπερβολική ανάμειξη ξένων δυνάμεων στην περιοχή. Όπως σημείωσε, το ζήτημα αφορά και την Ευρώπη, καθώς αποτελεί αντικείμενο διαλόγου τόσο εντός του ΝΑΤΟ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κα Μελόνι υπογράμμισε την ανάγκη για σοβαρή ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με στόχο τη μείωση των εντάσεων στην Αρκτική. Παράλληλα, ανέφερε πως η Ευρώπη οφείλει να ενισχύσει την παρουσία της Ατλαντικής Συμμαχίας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να παρουσιάσει μέσα στον επόμενο μήνα τη δική της στρατηγική για την Αρκτική, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια, τη στήριξη της έρευνας και την προστασία της ειρήνης και της συνεργασίας. Η Μελόνι τόνισε τη σημασία της πρόληψης προβλημάτων μέσω της παρουσίας των συμμάχων του ΝΑΤΟ στην Αρκτική και στη Γροιλανδία, ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική επιρροή άλλων δυνάμεων στην περιοχή, αναγνωρίζοντας τις σχετικές ανησυχίες των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επιβεβαίωση νέων διαβουλεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου στην Ιταλία

Την επόμενη εβδομάδα στη Ρώμη θα γίνουν νέες συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου για «πιλοτικές ζώνες» που θα παραχωρηθούν στον λιβανικό στρατό, στο πλαίσιο συμφωνίας για ρύθμιση συνόρων και προετοιμασία ειρηνευτικής συμφωνίας.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι από Κύπρο: Προτεραιότητα η ενέργεια, σημαντικές οι αμυντικές δαπάνες

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει ενωμένο με ενίσχυση του ευρωπαϊκού πυλώνα. Ζήτησε προληπτικά μέτρα για ενεργειακές κρίσεις και εξέφρασε λογική στη συζήτηση για χαλάρωση κανόνων κρατικών ενισχύσεων.
Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: Η Ιταλία πρέπει να κοιτάξει το εθνικό της συμφέρον

Ο Ματέο Σαλβίνι σχολίασε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, δηλώνοντας πως η Ιταλία πρέπει να κοιτά το εθνικό της συμφέρον και στηρίζει την προσεκτική στάση της κυβέρνησης, τονίζοντας πως η Ιταλία δεν είναι σε πόλεμο με Ρωσία ή Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ ζητούν από το ΝΑΤΟ περισσότερα χρήματα για όπλα στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Τραμπ αναμένεται να ζητήσει από τους συμμάχους στο NATO να αυξήσουν τη χρηματοδότηση για τα όπλα στην Ουκρανία, δείχνοντας ότι η στήριξη των ΗΠΑ προς το Κίεβο παραμένει, σύμφωνα με το Bloomberg.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

G20: Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο τονίζει τη δυσκολία επίτευξης συναίνεσης

Οι ΗΠΑ, εκ μέρους της G20, κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να μην χρησιμοποιεί τα τρόφιμα ως μέσο εξαναγκασμού, παραδεχόμενες τη δυσκολία επίτευξης συναίνεσης. Τόνισαν την ανάγκη προστασίας της επισιτιστικής ασφάλειας.
Σύστημα Patriot σε δράση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση πυραύλων Patriot στην Ουκρανία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πιθανή πώληση 500 πυραύλων Patriot στην Ουκρανία, αξίας άνω των δύο δισ. δολαρίων. Η συμφωνία χρειάζεται έγκριση Κογκρέσου και η Ουκρανία θα χρηματοδοτήσει με διεθνείς συνεισφορές και ευρωπαϊκό δάνειο.