ΓΔ: 2267.45 0.05% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Μερτς: Ώρα η Ρωσία να πληρώσει βαρύτερο τίμημα για τον πόλεμο

Ο Καγκελάριος Μερτς τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει την πίεση στη Ρωσία ώστε να αποδεχθεί κατάπαυση του πυρός, καθώς προς το παρόν η Μόσχα δεν επιθυμεί να διακοπεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε σήμερα ότι η Ευρώπη οφείλει να αυξήσει το κόστος του πολέμου στην Ουκρανία, επιδιώκοντας να πιέσει τη Ρωσία προς αποδοχή κατάπαυσης πυρός.

Όπως ανέφερε ο Μερτς, «η κατάπαυση του πυρός δεν είναι ακόμη στην ημερήσια διάταξη, προφανώς επειδή η Ρωσία δεν την θέλει», μετά τις συνομιλίες που είχε στο συνέδριο του συντηρητικού αδελφού κόμματος της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε το τίμημα αυτού του πολέμου - η Ρωσία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει νόημα να τον συνεχίσει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το Βερολίνο καθησυχάζει για τη ρωσική παρουσία στη Βαλτική

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δεν ανησυχεί για τη ρωσική ναυτική παρουσία στη Βαλτική, τονίζοντας πως οι ενέργειες της Ρωσίας συμμορφώνονται με το διεθνές ναυτικό δίκαιο και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι ασυνήθιστο.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Πιθανή επίθεση Ρωσίας σε μέλος ΝΑΤΟ έως το 2029, λέει ο Βάντεφουλ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να είναι έτοιμη για επίθεση κατά χώρας του ΝΑΤΟ έως το 2029, ενώ επισήμανε πως η υβριδική απειλή αποτελεί ήδη πραγματικότητα και όχι μακρινή ανησυχία.
Γκιτάνας Ναουσέντα πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λιθουανία ζητά τα αμερικανικά στρατεύματα να μείνουν στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκίτανας Ναουσέντα, τόνισε πως η χώρα του ελπίζει οι αμερικανικές δυνάμεις που αποχωρούν από τη Γερμανία να παραμείνουν στην Ευρώπη και δήλωσε έτοιμος να φιλοξενήσει περισσότερους Αμερικανούς στρατιώτες.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Προειδοποίηση στην Ευρώπη για φιλοξενία γαλλικών πυρηνικών βομβαρδιστικών

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι ευρωπαϊκές χώρες που θα φιλοξενήσουν γαλλικά στρατηγικά βομβαρδιστικά με πυρηνικές δυνατότητες θα γίνουν στόχοι σε περίπτωση σύγκρουσης, χαρακτηρίζοντας τα σχέδια ΝΑΤΟ στρατηγική απειλή για τη Μόσχα.
Πανοραμική άποψη Ταλίν
ΔΙΕΘΝΗ

Εσθονία: Εμπιστευόμαστε τις ΗΠΑ, αλλά η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη μόνη

Ο υπουργός Άμυνας της Εσθονίας, Χάνο Πέβκουρ, δήλωσε ότι το Ταλίν εμπιστεύεται τις ΗΠΑ για την άμυνά του, προειδοποιώντας όμως ότι η Ευρώπη δεν είναι ακόμη έτοιμη να σταθεί μόνη απέναντι στη Ρωσία.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η Ρωσία παραμένει μόνιμη απειλή για την Ευρώπη, δηλώνει ο στρατηγός

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας Γαλλίας προειδοποίησε ότι η Ρωσία αποτελεί μόνιμη απειλή για την Ευρώπη, τονίζοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει κρίσιμο ζήτημα για τη στρατιωτική ετοιμότητα της Δύσης.