ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου

Ισραήλ: Ο Λίβανος δεν κάνει αρκετά για τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Το γραφείο του Νετανιάχου θεωρεί ανεπαρκείς τις προσπάθειες του Λιβάνου να αφοπλίσει τη Χεζμπολάχ, καταγγέλλοντας τη στήριξη του Ιράν, ενώ ο λιβανικός στρατός ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του σχεδίου αφοπλισμού.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τις προσπάθειες του Λιβάνου για τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ ως «ενθαρρυντική αρχή», επισημαίνοντας ωστόσο ότι απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν επαρκείς.

Στην ίδια ανακοίνωση, το Ισραήλ κατηγορεί τη Χεζμπολάχ για στρατηγική επανεξοπλισμού και αποκατάστασης της τρομοκρατικής της υποδομής, με την υποστήριξη του Ιράν.

Σύμφωνα με τον στρατό του Λιβάνου, ολοκληρώθηκε «η πρώτη φάση» του σχεδίου για τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ. Η συγκεκριμένη φάση καλύπτει την περιοχή ανάμεσα στα σύνορα με το Ισραήλ και τον ποταμό Λιτάνι, περίπου τριάντα χιλιόμετρα βόρεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει θέσεις της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα και άλλες περιοχές του νότιου Λιβάνου, ενώ η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ ισχύει από 17 Απριλίου.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Δεκαπέντε νεκροί της Χεζμπολάχ σε επιδρομές στο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Νοεμβρίου έχει εξοντώσει 15 μέλη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ η αεροπορία πραγματοποίησε πληθώρα επιδρομών σε θέσεις της οργάνωσης στον νότιο και ανατολικό Λίβανο.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η συμφωνία με Λίβανο πλήττει Ιράν και Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε τη συμφωνία με τον Λίβανο, που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική για το Ισραήλ και πλήγμα για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική ενημέρωση.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή επίθεση κατά φερόμενων μαχητών στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικό πλήγμα κατά φερόμενων μαχητών στη Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου, το πρώτο τέτοιο μετά τη συμφωνία-πλαίσιο με τον Λίβανο. Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, στόχος ήταν απειλή για τα στρατεύματά τους.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί ζητούν πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τον Λίβανο

Ο διοικητής της Δύναμης Κουντς κάλεσε το Ισραήλ να αποσυρθεί άμεσα από τον Λίβανο, δηλώνοντας πως διαφορετικά θα υποχωρήσει ηττημένο. Η Τεχεράνη ζητά αποχώρηση Ισραηλινών δυνάμεων, ενώ το Ισραήλ τονίζει πως θα μείνει μέχρι να αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολά: Σε εξέλιξη συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στον Λίβανο

Η Χεζμπολά ανακοίνωσε νέες συγκρούσεις μαχητών της με ισραηλινές δυνάμεις στον νότιο Λίβανο, λίγες ώρες μετά από βομβαρδισμούς που προκάλεσαν τρεις θανάτους, παρά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.