ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομία στην Ελβετία
Αστυνομικοί στο Κρανς-Μοντάνα, Ελβετία, σε αστυνομικό περιστατικό σε αστικό περιβάλλον.

Ελβετία: Πολιτική αγωγή από τις οικογένειες των θυμάτων

Οι οικογένειες των θυμάτων της πυρκαγιάς σε κλαμπ του Κραν-Μοντανά κατέθεσαν αγωγές στην ελβετική εισαγγελία, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, στοχεύοντας «κάθε υπεύθυνο» για την τραγωδία της Πρωτοχρονιάς.

Αγωγές κατέθεσαν οι οικογένειες των θυμάτων, νεκρών και τραυματιών, της φονικής πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο κλαμπ του χιονοδρομικού κέντρου του Κραν-Μοντανά στην Ελβετία, σύμφωνα με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί ομάδα εναγόντων.

Όπως επιβεβαίωσε ο Ρομέν Ζορντάν απαντώντας σε ερώτηση του Reuters, «κάθε οικογένεια κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής. Οι αγωγές έγιναν δεκτές από τους εισαγγελείς». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι αγωγές στρέφονται «κατά παντός υπευθύνου, χωρίς εξαίρεση», χωρίς να προσδιορίζει συγκεκριμένους στόχους.

Η έρευνα για την τραγωδία της Πρωτοχρονιάς στο κλαμπ «Le Constellation» επικεντρώνεται και στο ζεύγος των ιδιοκτητών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας και άλλα εγκλήματα.

Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν τις συνθήκες πυρασφάλειας και ασφάλειας στο κλαμπ, ενώ οι τοπικές αρχές παραδέχθηκαν ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος στο «Le Constellation» τα τελευταία έξι χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομία στην Ελβετία
ΔΙΕΘΝΗ

Κραν-Μοντανά: Ελβετοί Εισαγγελείς κάλεσαν τους ιδιοκτήτες μπαρ

Ελβετοί εισαγγελείς κάλεσαν τους ιδιοκτήτες του μπαρ όπου 40 άνθρωποι, ανάμεσά τους ανήλικοι, έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά, καθώς ερευνώνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Οικογένειες των θυμάτων έχουν ήδη καταθέσει αγωγές.
Πυροσβέστες σε φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Πολύνεκρη πυρκαγιά σε ελβετικό μπαρ: Ο διοικητής πυροσβεστικής καταθέτει

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Κραν Μοντανά κατέθεσε ως μάρτυρας στην αστυνομία για τη φονική πυρκαγιά σε μπαρ, που άφησε 41 νεκρούς και 115 τραυματίες την Πρωτοχρονιά, πιθανόν λόγω σπινθήρων που άναψαν τον ηχομονωτικό αφρό της οροφής.
αστυνομία Πακιστάν όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν: 2 νεκροί και 17 τραυματίες έξω από αστυνομικό τμήμα

Τουλάχιστον δύο νεκροί, μεταξύ τους ένα παιδί, και 17 τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστικής επίθεσης έξω από αστυνομικό τμήμα στη Χάιμπερ Παχτούνχβα του Πακιστάν. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε μοτοσικλέτα.
Χρυσωρυχείο στοά υπόγεια
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρρευση σε χρυσωρυχείο στη Γουινέα: 11 νεκροί

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε αυτοσχέδιο χρυσωρυχείο κοντά στην Κοντιανακορό, στην ανατολική Γουινέα, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό. Θύματα ήταν κυρίως γυναίκες που εργάζονταν στη στοά.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη σε εργοστάσιο στη Σανσί στην Κίνα: Τουλάχιστον 7 νεκροί

Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στη βόρεια Κίνα άφησε τουλάχιστον επτά νεκρούς και έναν αγνοούμενο. Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης, ενώ τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα.