ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ

Γαλλία: Επεξεργασία σχεδίου απάντησης με εταίρους για απειλές ΗΠΑ στη Γροιλανδία

Η Γαλλία σχεδιάζει με τους εταίρους της την απάντηση σε πιθανή κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών. Το ζήτημα θα συζητηθεί σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών Γερμανίας και Πολωνίας.

Η Γαλλία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους της σχετικά με ένα κοινό σχέδιο αντίδρασης, σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν στην υλοποίηση της απειλής τους για κατάληψη της Γροιλανδίας, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρό, το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει με τους ομολόγους του από τη Γερμανία και την Πολωνία αργότερα μέσα στην ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για την ανάληψη ελέγχου της Γροιλανδίας, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής χρήσης του αμερικανικού στρατού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαχητικό Sukhoi Su-27
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικά αεροσκάφη 11 φορές πάνω από τη Βαλτική

Γαλλικά μαχητικά εκτέλεσαν 11 απογειώσεις την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της αποστολής Baltic Air Policing του ΝΑΤΟ, λόγω αυξημένων «προκλήσεων», όπως ανέφεραν οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, πιθανώς ως μήνυμα από τη Μόσχα.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Λεκορνί προβλέπει μακρά διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεκορνί τόνισε ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή θα διαρκέσει ως το φθινόπωρο και ανακοίνωσε μέτρα στήριξης 710 εκατ. ευρώ, ενώ η δημοτικότητά του πέφτει, με 39% θετικές γνώμες σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.
Άνδρας σε συνεδρίαση ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρό: Καμία άρση κυρώσεων με αποκλεισμένο το Ορμούζ

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, τόνισε ότι δεν θα αρθεί καμία διεθνής κύρωση κατά του Ιράν όσο τα στενά του Ορμούζ παραμένουν αποκλεισμένα, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο άρσης κυρώσεων σε αντάλλαγμα για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισχυρό μήνυμα συνεργασίας Κύπρου-Γαλλίας από την επίσκεψη Μακρόν

Ιστορική χαρακτήρισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας το μήνυμα ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας. Ο Μακρόν ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία πρόσκλησης ηγετών της περιοχής.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η Ρωσία παραμένει μόνιμη απειλή για την Ευρώπη, δηλώνει ο στρατηγός

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας Γαλλίας προειδοποίησε ότι η Ρωσία αποτελεί μόνιμη απειλή για την Ευρώπη, τονίζοντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει κρίσιμο ζήτημα για τη στρατιωτική ετοιμότητα της Δύσης.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Άμεσος κίνδυνος τρομοκρατίας λόγω πολέμου στη Μ. Ανατολή

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί προειδοποιεί ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να επηρεάσει άμεσα την τρομοκρατία στη χώρα, ενώ ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε χώρους λατρείας λόγω Πάσχα.