ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
Ο Μάρκο Ρούμπιο μιλά σε συνέντευξη τύπου με αμερικανικές σημαίες στο φόντο.

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ εξετάζουν αγορά της Γροιλανδίας

Ο Μάρκο Ρούμπιο διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αγοράσουν τη Γροιλανδία, τονίζοντας πως δεν υπάρχει πρόθεση στρατιωτικής επέμβασης.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάρκο Ρούμπιο, διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν τη Γροιλανδία, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο κ. Ρούμπιο προχώρησε σε σχετικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωσης Αμερικανών κοινοβουλευτικών, με πηγές να διευκρινίζουν ότι οι πρόσφατες τοποθετήσεις για τη μεγάλη νήσο δεν συνιστούν «αναγγελία στρατιωτικής επέμβασης».

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από τους συνεργάτες του να παρουσιάσουν επικαιροποιημένο σχέδιο για την απόκτηση της Γροιλανδίας. 

Η ιδέα αυτή είχε τεθεί από τον ίδιο ήδη κατά την πρώτη του θητεία (2017-2021).

Το τελευταίο διάστημα, η αμερικανική κυβέρνηση έχει εντείνει τη ρητορική της σχετικά με τη γεωστρατηγικής σημασίας αυτόνομη περιοχή της Δανίας

Χθες, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στις επιλογές που εξετάζονται βρίσκεται και η «χρήση του στρατού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπάρχει συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία με τη Δανία για ανάπτυξη αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Γροιλανδία και απαγόρευση βάσεων εχθρικών χωρών, με τη σύμφωνη γνώμη της Ουάσινγκτον για ευαίσθητες επενδύσεις.
Μέττε Φρεντέρικσεν συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρωθυπουργός Δανίας: «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, από την Άγκυρα, τόνισε πως αναμένει από τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους να σεβαστούν την κυριαρχία της Δανίας και να αποδεχτούν ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται να πουληθεί.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζητούν ισχυρότερη παρουσία στη Γροιλανδία για λόγους ασφάλειας

Ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Γροιλανδία τόνισε πως οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν την παρουσία τους στο νησί, επισημαίνοντας ότι η Γροιλανδία «έχει ανάγκη τις ΗΠΑ», μετά την πρώτη του επίσκεψη ως απεσταλμένος.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να διαιρέσουν την Ευρώπη

Η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάγια Κάλας, δήλωσε στους Financial Times ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να διχάσουν την Ευρώπη και δεν συμπαθούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφαρμόζοντας τακτικές που θυμίζουν τις μεθόδους των αντιπάλων της ΕΕ.