ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βασιλική Αγίου Πέτρου
Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό με επισκέπτες στην πλατεία.

Ιταλία-Βατικανό: Σήμερα η λήξη του Αγίου Έτους των Καθολικών

Ολοκληρώθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου το Άγιο Έτος των Καθολικών με το κλείσιμο της Αγίας Πύλης, παρουσία του Ιταλού προέδρου. Το έτος ήταν αφιερωμένο στην ανάγκη ελπίδας σε δύσκολη εποχή για την ανθρωπότητα.

Με την τέλεση λειτουργίας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και το κλείσιμο της Αγίας Πύλης, ολοκληρώνεται το Άγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο είχε ξεκινήσει τον περασμένο Δεκέμβριο. Στην τελετή παρευρίσκεται πλήθος πιστών, ενώ παρών είναι και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Το Άγιο Έτος αφιερώθηκε από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην ανάγκη επικράτησης της ελπίδας σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη για την ανθρωπότητα. Όπως επισημάνθηκε επανειλημμένα, η φετινή χρονιά είχε έντονο πνευματικό χαρακτήρα και στόχο την ενίσχυση της ενότητας.

Κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο πάπας Λέων αναφέρθηκε στην ανάγκη για «μιας αφοπλισμένης και αφοπλιστικής ειρήνης, μιας ειρήνης ταπεινής και επίμονης», ακολουθώντας το παράδειγμα του προκατόχου του, μακαριστού πάπα Φραγκίσκου.

Η Καθολική Εκκλησία σχεδιάζει σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει τα οκτακόσια χρόνια από τον θάνατο του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, αξιοποιώντας την οργανωτική εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του Αγίου Έτους ως πολύτιμο σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές δράσεις της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασιλική Αγίου Πέτρου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία-Βατικανό: Σήμερα η λήξη του Αγίου Έτους των Καθολικών

Με λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και το κλείσιμο της Αγίας Πύλης, ολοκληρώθηκε το Άγιο Έτος των Καθολικών, με πλήθος πιστών και την παρουσία του Ιταλού προέδρου. Το έτος ήταν αφιερωμένο στην ελπίδα και την ενότητα.
Βασιλική Αγίου Πέτρου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πάπας συνεχίζει το έργο του, δηλώνει ο καρδινάλιος Παρολίν

Ο καρδινάλιος Παρολίν δήλωσε πως ο Πάπας συνεχίζει το έργο του για το Ευαγγέλιο και την ειρήνη, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του Τραμπ, και τόνισε ότι η κατεύθυνση του Ποντίφικα παραμένει σταθερή.
Πάπας Λέων σε δημόσια εμφάνιση
ΔΙΕΘΝΗ

Βατικανό-ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξαπολύει νέα επίθεση κατά του πάπα Λέοντα

Ο Τραμπ επέκρινε ξανά τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄ για τη στάση του στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν, λέγοντας ότι θέτει σε κίνδυνο τους Καθολικούς. Ο ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο θα συναντήσει τον πάπα στο Βατικανό για αποκλιμάκωση της έντασης.
Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Πάπα Λέοντα με Αντόνιο Κόστα για τη Μέση Ανατολή

Ο πάπας Λέων ΙΔ' συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και μοιράστηκε εμπειρίες από το ταξίδι του στην Αφρική, τονίζοντας τη σημασία διαλόγου και ειρήνης.