ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αμερικανική σημαία Χρηματιστήριο
Η σημαία των ΗΠΑ με φόντο δείκτες του χρηματιστηρίου Wall Street.

Ανοδικό κλείσιμο για το χρηματιστήριο στις ΗΠΑ

Με άνοδο έκλεισε χθες το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον Dow Jones να σημειώνει ρεκόρ μετά τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,23%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,69%.

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας στη Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό.

Η άνοδος ακολούθησε τις εξελίξεις που προκάλεσε η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, με στόχο τη σύλληψη του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας ενισχύθηκε κατά 594,79 μονάδες ή 1,23% και διαμορφώθηκε στις 48.977,18 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο κυριαρχούν οι μετοχές του τεχνολογικού τομέα, έκλεισε με άνοδο 160,19 μονάδων ή 0,69%, στις 23.395,82 μονάδες.

Παράλληλα, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη 43,58 μονάδων ή 0,64%, κλείνοντας στις 6.902,05 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οθόνη χρηματιστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Χρηματιστήριο έκλεισε χωρίς σαφή τάση

Μικτές τάσεις κατέγραψε η Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 85,42 μονάδες στις 46.584,46 και τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 21,51 μονάδες στις 22.017,84, ενώ οι αγορές αναμένουν τις εξελίξεις σχετικά με το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν.
Όχημα της αστυνομίας Νέας Υόρκης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν αποσύρεται η δίωξη κατά Μαδούρο από τον δικαστή της υπόθεσης

Ο Νικολάς Μαδούρο εμφανίστηκε χαμογελαστός στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, χωρίς δηλώσεις. Ο δικαστής απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για παύση δίωξης λόγω διαδικαστικού θέματος με τις πληρωμές τους.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ μπλοκάρουν τη χρηματοδότηση υπεράσπισης του Μαδούρο, λέει ο Πόλακ

Ο δικηγόρος του Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε ότι οι αμερικανικές αρχές μπλοκάρουν την πληρωμή της υπεράσπισης του Μαδούρο από το Καράκας, λόγω κυρώσεων, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη.