ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:43:03
Σκιά όπλου Κολομβίας
Σκιά όπλου πάνω στη ραγισμένη σημαία της Κολομβίας, σύμβολο ένοπλης σύγκρουσης.

Κολομβία: Ανάπτυξη στρατού στα σύνορα με την Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, διέταξε ανάπτυξη στρατού στα σύνορα με Βενεζουέλα, καταδικάζοντας ως επίθεση στη λατινοαμερικανική κυριαρχία τα αμερικανικά πλήγματα στη περιοχή και προειδοποιώντας για ανθρωπιστική

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, ανακοίνωσε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, έπειτα από αμερικανική επίθεση στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Ο κ. Πέτρο χαρακτήρισε τα αμερικανικά πλήγματα ως «επίθεση κατά της κυριαρχίας» της Λατινικής Αμερικής και προειδοποίησε για τον κίνδυνο μιας ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που συγκάλεσε τις πρώτες πρωινές ώρες, ο πρόεδρος της Κολομβίας τόνισε: «Η κυβέρνηση της Κολομβίας καταδικάζει την επίθεση κατά της κυριαρχίας της Βενεζουέλας και της Λατινικής Αμερικής».

Παράλληλα, ο κολομβιανός πρόεδρος ζήτησε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επισημαίνοντας ότι «οι εσωτερικές συγκρούσεις επιλύονται ειρηνικά από τον λαό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Καταζητούμενος αντάρτης καλεί σε ενότητα κατά ΗΠΑ

Ο Ιβάν Μορδίσκο, ηγέτης των διαφωνούντων πρώην FARC, κάλεσε τους αντάρτες της Κολομβίας και άλλων χωρών να ενωθούν ενάντια στις παρεμβάσεις των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, με αφορμή την επίθεση στη Βενεζουέλα και τη σύλληψη του Μαδούρο.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία για Βενεζουέλα: Κίνδυνος άνευ προηγουμένου καταστροφής

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας, Μαουρίσιο Χαραμίγιο, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενοι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στη Βενεζουέλα και αιχμαλώτιση του Μαδούρο μπορεί να οδηγήσουν σε μείζονα ανθρωπιστική κρίση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα φιλοξενήσει τον Κολομβιανό πρόεδρο Πέτρο στον Λευκό Οίκο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί σύντομα με τον κολομβιανό πρόεδρο Γουστάβο Πέτρο στον Λευκό Οίκο, μετά την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία, όπου συζήτησαν για τα ναρκωτικά και άλλες διαφωνίες.
Γκουστάβο Πέτρο Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πέτρο μετά τις αμερικανικές απειλές

Οι πρόεδροι Πέτρο και Τραμπ είχαν την πρώτη τηλεφωνική τους επαφή μετά από απειλές στρατιωτικής δράσης από τον Τραμπ. Η συνομιλία, που διήρκεσε περίπου 15 λεπτά, ήταν ήρεμη, χωρίς να αποκαλυφθεί το περιεχόμενό της.
Νικολάς Μαδούρο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Φόβοι για «καταστροφή» στη Λατινική Αμερική μετά επίθεση ΗΠΑ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας προειδοποίησε ότι τυχόν επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και σύλληψη του Μαδούρο θα προκαλούσε πρωτοφανή καταστροφή στη Λατινική Αμερική, τονίζοντας τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας κρίσης.