ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
Αστυνομικός της Ιταλίας δίπλα σε περιπολικό σε αστική περιοχή τη νύχτα.

Ιταλία: Τέσσερις τραυματίες σε τελεφερίκ με βλάβη στις Άλπεις

Τέσσερις τραυματίες και περίπου 100 αποκλεισμένοι σε τελεφερίκ στη βορειοδυτική Ιταλία, όταν καμπίνα έφτασε με υπερβολική ταχύτητα στον σταθμό. Το περιστατικό έγινε στη Μακουνιάγκα, στις ιταλικές Άλπεις, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 100 άτομα αποκλείστηκαν στην κορυφή βουνού στη βορειοδυτική Ιταλία, όταν τελεφερίκ έφτασε με υπερβολική ταχύτητα στον σταθμό, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Κανείς από τους τραυματίες δεν νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά το ατύχημα στο τελεφερίκ της Μακουνιάγκα, το οποίο ανεβαίνει στην κορυφή του Μόντε Μόρο, σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης των ιταλικών Άλπεων ανέφερε ότι «φαίνεται πως η καμπίνα έφτασε στον σταθμό με υπερβολική ταχύτητα, γεγονός που προκάλεσε το ατύχημα».

Η πυροσβεστική υπηρεσία διευκρίνισε ότι ενεπλάκησαν δύο βαγόνια, τα οποία προσέκρουσαν αντίστοιχα στον κάτω και τον πάνω σταθμό της διαδρομής. Τρεις από τους 15 επιβάτες του συρμού που ανέβαινε προς τον επάνω σταθμό τραυματίστηκαν, ενώ ο τέταρτος τραυματίας είναι ο χειριστής στον κάτω σταθμό.

Λόγω του ατυχήματος, το τελεφερίκ τέθηκε εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα περίπου 100 άτομα να παραμείνουν αποκλεισμένα στον επάνω σταθμό. Η απομάκρυνσή τους πραγματοποιήθηκε με ελικόπτερα, περίπου τρεις ώρες μετά το συμβάν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Φίλιπο Μπεσότσι, διευθυντή της εταιρείας που διαχειρίζεται το τελεφερίκ, στο ιταλικό πρακτορείο ANSA, στη σοβαρότερη κατάσταση βρίσκεται ένας 59χρονος άνδρας με τραύμα στο μπράτσο. Το τελεφερίκ είχε ανακαινιστεί το 2023 και δεν φαίνεται να υπέστη σημαντικές ζημιές από το ατύχημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η σεζόν του σκι στις Άλπεις βρίσκεται στην κορύφωσή της, με πολλούς Ιταλούς και τουρίστες να επισκέπτονται την περιοχή για τις γιορτές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2021, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση τελεφερίκ στη Στρέζα της βόρειας Ιταλίας, με μόνο έναν πεντάχρονο Ισραηλινό να επιβιώνει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όρος Αίτνα τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρίστας από τις ΗΠΑ σκοτώθηκε από κεραυνό στο ηφαίστειο Αίτνα

Αμερικανός τουρίστας από το Τέξας, περίπου 30 ετών, σκοτώθηκε από κεραυνό ανεβαίνοντας σε απαγορευμένη περιοχή στην Αίτνα, Σικελία. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Παραλία Καρπάθου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάρπαθος: Στην κορυφή των ευρωπαϊκών προορισμών για αυθεντικές διακοπές

Η Κάρπαθος βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς προβολής με αφιερώματα σε Ιταλία, Βρετανία και Ολλανδία, που τονίζουν την αυθεντικότητα, ασφάλεια, γαλήνη, πολιτισμό, τοπική γαστρονομία και τις εναλλακτικές δραστηριότητες του νησιού.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Η Ιταλία στηρίζει απόλυτα τη Γερμανία

Η Ιταλία, μέσω της πρωθυπουργού Μελόνι, εκφράζει πλήρη αλληλεγγύη στη Γερμανία μετά τη ρωσική υβριδική επίθεση στη Λειψία και τονίζει την ανάγκη κοινής απάντησης και στενής συνεργασίας για την ασφάλεια όλων.
Times Square Νέα Υόρκη
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί θύμα και δράστις στην επίθεση με μαχαίρι στην Times Square

Υπέκυψε στα τραύματά της ένα από τα θύματα της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι στην Times Square, όπως και η 49χρονη δράστρια. Το δεύτερο θύμα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Παράταση συνοριακών ελέγχων με Ισπανία λόγω ανάλυσης ειδικών

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε πως οι συνοριακοί έλεγχοι με την Ισπανία παρατείνονται για δύο εβδομάδες, έπειτα από ανάλυση ειδικών, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της Ισπανίας και της ΕΕ για επίλυση της κατάστασης.