Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού ομολόγου του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τραμπ, οι δύο πλευρές πλησιάζουν σε μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Τραμπ ανέφερε ότι είχε μια άψογη συνεργασία με τον Ζελένσκι, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη συζήτηση εξαιρετική. Οι δύο ηγέτες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με Ευρωπαίους ηγέτες αμέσως μετά τη συνάντησή τους, ενισχύοντας τη διεθνή διάσταση των συνομιλιών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι αν και παραμένουν άλυτα ορισμένα εδαφικά ζητήματα, εκτιμά πως θα επιλυθούν το επόμενο διάστημα. Όπως δήλωσε, ένα ή δύο ακανθώδη ζητήματα εξακολουθούν να υφίστανται στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας, ωστόσο το Κίεβο και η Μόσχα φαίνεται να πλησιάζουν σε λύση για το καθεστώς του Ντονμπάς.
Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι υπογράμμισε ότι έχει επιτευχθεί πλήρης (100%) συμφωνία στις εγγυήσεις ασφαλείας μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας, ενώ ο Τραμπ έκανε λόγο για συμφωνία στο 95%. Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση τον Ιανουάριο με τη συμμετοχή του Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών.