ΓΔ: 2237.65 0.13% Τζίρος: 160.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:29:42
Ομπρέλα στη βροχή
Εικόνα ομπρέλας κάτω από έντονη βροχή, κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας στην Ελλάδα.

Καταιγίδα Γιοχάνες: Τρεις νεκροί στη Σουηδία, εκτεταμένες διακοπές ρεύματος

Στους τρεις ανήλθαν οι νεκροί από την καταιγίδα «Γιοχάνες» που έπληξε τη βόρεια Σουηδία και τη δυτική Φινλανδία. Χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ άνδρας 60 ετών έχασε τη ζωή του από πτώση δέντρου στο Χόφορς.

Ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τη Σκανδιναβία αυξήθηκε σε τρεις στη Σουηδία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

 Η καταιγίδα, γνωστή ως Γιοχάνες, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο βόρειο τμήμα της χώρας και στη δυτική Φινλανδία.

Χιλιάδες κάτοικοι παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας εκτιμούν ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. 

Στη Φινλανδία, πάνω από 85.000 σπίτια βρέθηκαν χωρίς ηλεκτροδότηση κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία, ένας άνδρας περίπου 60 ετών έχασε τη ζωή του το Σάββατο στο Χόφορς, όταν καταπλακώθηκε από δέντρο ενώ εργαζόταν στο δάσος. 

Δύο ακόμη θάνατοι έχουν καταγραφεί: ένας άνδρας περίπου 50 ετών στο χιονοδρομικό κέντρο Κούνγκσμπεργετ και ένας εργαζόμενος του περιφερειακού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας Hemab, ο οποίος σκοτώθηκε σε δυστύχημα που προκλήθηκε επίσης από πτώση δέντρου λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, προκάλεσαν διακοπές στην κυκλοφορία και δημιούργησαν εκτεταμένες βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε Σουηδία και Φινλανδία. 

Το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT μετέδωσε ότι περισσότερα από 40.000 νοικοκυριά στη Σουηδία παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανόραμα Στοκχόλμης Σουηδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Η αστυνομία εκτιμά ως ατύχημα τη σύγκρουση λεωφορείου με στάση

Η αστυνομία θεωρεί το δυστύχημα ως πιθανότερο σενάριο για το περιστατικό στη Στοκχόλμη, όπου λεωφορείο παρέσυρε τρία άτομα. Ο οδηγός συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και νοσηλεύεται.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση στην Οδησσό: Δύο νεκροί και 14 τραυματίες στην Ουκρανία

Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό προκάλεσαν τουλάχιστον 2 νεκρούς και 14 τραυματίες, σύμφωνα με την υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων. Επλήγησαν τέσσερα κτίρια στο σημαντικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: 17 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

Τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές κοντά στη Γκουόζα της βορειοανατολικής Νιγηρίας, την ώρα που μάζευαν ξύλα. Η περιοχή παραμένει επικίνδυνη, καθώς οι επιθέσεις οργανώσεων όπως Μπόκο Χαράμ και ΙΚΔΑ συνεχίζονται.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, δύο στη Ρωσία από επιθέσεις

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Τρεις σκοτώθηκαν στο Ντνίπρο και δέκα τραυματίστηκαν, μεταξύ τους δύο κορίτσια. Η Ρωσία ανακοίνωσε δύο νεκρούς από ουκρανικές επιθέσεις.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 20 νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών σε Μπόρνο και Ανταμάουα

Τουλάχιστον 20 νεκροί σε επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ σε χωριά της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Οι ένοπλοι πυρπόλησαν σπίτια, λεηλάτησαν τρόφιμα και προκάλεσαν νέες απώλειες στη δοκιμαζόμενη περιοχή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.